Nu este un secret ca optimismul si recunostinta fac o viata fericita, dar, de asemenea, fac si o relatie fericita. Este incredibil de usor sa observati si sa vocalizati ceea ce face partenerul dvs. gresit, de cele mai multe ori, aceasta atitudine duce la resentimente si nefericiri pentru ambele parti.

Cand va ganditi la defectele si neajunsurile partenerului dvs., incearcati sa reduceti gandurile negative, inlocuindu-le cu ceea ce va place la el si cu ce va face viata mai buna si mai fericita (motive mici, precum un buchet de flori neasteptat etc.).

2. Planificati mai multe iesiri
Daca acest lucru pare a fi prea greu de stabilit cu programele voastre aglomerate, probabil ca trebuie doar sa va reevaluati definitia „datei”. Trebuie sa iesiti cand aveti timp sa petreceti timp de calitate, nu cand sunteti foarte aglomerati. Fie ca este vorba de o cina, de un film sau o plimbare la magazinul unde beti cafeaua dimineata, fie ca stati la cina acasa sau mergeti la picnic in parc, trebuie sa nu uitati de „voi”.

3. Vorbiti pe limba partenerului
Pana acum, v-ati dat seama cand partenerul nu simte prea mult iubirea. Noi numim acest „limbaj al dragostei” si este, fara indoiala, cea mai importanta calitate a relatiilor fericite. Identificati modurile in care puteti actiona in mod regulat conform personalitatii partenerului dvs.

4. Spuneti-le, de fapt, ce vreti
Uneori e mai greu sa verbalizati ceea ce vreti cu adevarat. Dar adevarul este ca nimeni nu poate citi mintea celuilalt, oricat de mult va veti cunoaste reciproc. Daca partenerul dvs. merita pastrat, va dori sa faca ceea ce poate pentru a va face fericita. Asta nu inseamna ca va sti mereu cum sa o faca. Fie ca este vorba de viata sexuala, de modul in care vreti sa fiti iubita sau de ajutorul pe care il acorda in jurul casei, este foarte important sa comunicati atunci cand ceva va nemultumeste.

5. Stabiliti-va propria cariera, dar obiectivele de viata impreuna
In timp ce sunteti ocupati cu scierea propriilor rezolutii pentru Anul Nou, asigurati-va ca ati identificat cu partenerul dvs. ceea ce doriti sa faceti impreuna. Construiti impreuna obiective comune, indiferent ca este vorba de ceva marunt. Chiar daca nu lucrati impreuna si preferati sa va pastrati viata personala si cea profesionala separat, va puteti mentine reciproc responsabilitatea pentru a atinge obiectivele de cariera pe care stiti ca doriti sa le indepliniti.