Știm că în calitate de părinte îți dorești tot ce este mai bun pentru dezvoltarea și educația copilului tău, motiv pentru care ar fi inspirat din partea ta să-l înscrii la un curs care să-l ajute să se dezvolte practicând o activitate care îi face plăcere. De altfel, jocul este cea mai bună metodă de educație în primii ani de viață.

Există o mulțime de cursuri dintre care poți alege, este însă important să ții cont și pasiunea celui mic. Înainte de a începe să-l cauți pe cel potrivit copilului tău, trebuie să stabilești un buget. Vei fi nevoit probabil să îți înscrii copilul la mai multe de-a lungul timpului, așa că gândește-te bine ce sumă îți permiți să cheltuiești lunar cu aceste activități.

Desigur, dacă în prezent nu dispui de toți banii necesari, dar nici nu vrei să amâni prea mult, solicită un credit ifn și completează-ți bugetul pentru a-l înscrie pe cel mic la un curs care să-i fie benefic în dezvoltare.

Printre cele mai căutate cursuri în primii ani de viață ai copilului sunt cele care stimulează creativitatea și gândirea creativă. Iată 6 dintre acestea!

1.     Cursuri de muzică

Muzica este una dintre puținele activități care stimulează ambele părți ale creierului, ajutând atât la dezvoltarea logicii, cât și a creativității.

Ascultarea muzicii, dar și crearea acesteia sau cântatul determină rezultate mai bune la școală pentru cel mic, în special la materiile reale precum matematica. De asemenea, muzica ajută și la gestionarea mai bună a emoțiilor. Copilul își înțelege emoțiile și le poate exprima mai ușor.

         Copilul poate practica această activitate de la o vârstă fragedă, începând de la 4 ani. Chiar dacă poate nu își va descoperi un talent și nu va ajunge să cânte în mod frecvent, cel mic va dobândi abilități importante care îi vor fi de folos în viitor.

2.     Cursuri de pictură

La fel ca muzica, pictura oferă copilului beneficii minunate. Pe lângă stimularea creativității și a imaginației, cel mic este încurajat să își recunoască și să își exprime emoțiile, își dezvoltă abilități motrice, descoperă și înțelege ce este răbdarea și învață să depășească obstacolele.

Pictatul poate părea o joacă, dar ascunde atât de multe beneficii în dezvoltarea copilului tău! Toate acestea contribuie la formarea adultului de mai târziu.

3.     Cursuri de dans

Dansul, la fel ca orice sport, are ca rol principal antrenarea fizică a copilului, însă ascunde în tehnica sa și alte beneficii pentru micuțul tău. Dansul ajută la dezvoltarea creativității pentru că încurajează libertatea de mișcare și eliberarea energiei. Mai mult, dansul este în strânsă legătură cu muzica, iar acest lucru contribuie la dezvoltarea comunicării copilului și la exprimarea emoțiilor.

Totodată, dansul îl învață despre relația pe care o are cu corpul său, îi dezvoltă echilibrul și precizia mișcărilor.

4.     Cursuri de teatru

Teatrul îmbină cele trei activități menționate mai sus și încurajează dezvoltarea multidisciplinară. Copilul învață să își folosească imaginația, să se exprime și să facă față în diferite situații.

Mai mult, cursurile de teatru ajută copilul să fie mai expresiv și să își antreneze mimica și gesturile. El capătă încredere în el și poate performa în fața unui public. Învață să fie curajos, încrezător și liber în exprimare.

5.     Cursuri de șah

Șahul nu doar că ajută la dezvoltarea abilităților matematice și strategice, ci este și o activitate care stimulează gândirea creativă.

De asemenea, acest sport al minții antrenează răbdarea și perseverența copilului tău, iar acestea sunt calități extrem de importante care îl vor ajuta în viața de adult. Ca în orice sport, copilul învață că trebuie să joace după niște reguli și că trebuie să le respecte. Învață ce înseamnă competiția și cum să piardă în timp ce reușește sa gestioneze sentimente negative precum supărare sau frustrare, care apar inevitabil.

6.     Cursuri de programare și robotică

Aceste cursuri nu pun doar bazele unei viitoare cariere în IT, dar au și o componentă creativă. Ele ajută copilul să găsească soluții creative, iar acest lucru va fi benefic pentru el în viitor, indiferent de domeniul de lucru pe care îl alege. Astfel, copilul tău poate deveni creator de tehnologie, nu doar consumator pasiv.

Creativitatea este o abilitate care merită să fie încurajată și antrenată la orice vârstă, însă dacă ai ocazia să îi oferi această șansă copilului tău încă din primii ani de viață, credem că merită să o faci.

Bineînțeles, o poți face și acasă, dar pentru a avea cele mai bune rezultate, apelează la cursuri de specialitate. Dacă ți se par costisitoare și mai ai nevoie de o sumă de bani cu care să-ți suplimentezi bugetul, solicită un credit rapid online și investește în dezvoltarea și viitorul copilului tău!