Ai inceput sa iti faci planuri pentru vacanta 2016? Daca planurile tale nu includ un buget nelimitat sau pur si simplu nu includ foarte multe zile libere, atunci s-ar putea sa te incante ideea de a nu pleca niciunde. Da, pare trist sa stai acasa, insa daca nu pleci niciunde nu zice nimeni sa stai acasa. Orasul tau poate sa fie la fel de turistic ca orice alt oras din lume si cu siguranta nu te poti lauda ca l-ai cunoscut in detaliu. Daca il privesti din punctul de vedere al unui turist s-ar putea sa descoperi lucruri cu adevarat inedite despre el, care sa te faca sa il iubesti din ce in ce mai mult.

Ce trebuie sa faci in propriul oras, dac vrei o vacanta 2016 inedita?

In primul rand, propune-ti sa stai oriunde altundeva, mai putin acasa. O activitate sustinuta, de dimineata pana seara iti va oferi, fara doar si poate, senzatia ca esti in vacanta. Chiar daca este vorba despre un oras mic, vei avea ce face si iti prezentam cateva idei :
– Du-te la o piesa de teatru. Exista un numar foarte mare de orase din Romania care au teatre, chiar daca nu sunt forte mari. Ideea este ca poti sa mergi la o piesa de teatru si sa te bucuri de putina cultura.
– Viziteaza toate muzeele din oras. Desi pare greu de crezut, foarte multi oameni evita sa viziteze muzeele din propriul oras, preferandu-le pe cele din afara lui. Fii un turist adevarat si viziteaza fiecare muzeu care iti iese in cale. In felul acesta iti vei descoperi si istoria si iti vei ocupa timpul cu activitati turistice.
– Cauta obiectivele turistice apreciate de turistii care au trecut pe acolo. Internetul este o adevarata comoara. Daca vei cauta pe Google „ Obiective turistice” in orasul tau, s-ar putea sa gasesti unele idei cu adevarat interesante. Multe s-ar putea sa nici nu le cunosti.
– Plimba-te pe strazi si prin parcuri. Plimbarile pot sa fie si ele elemente deosebite ale unei vacante. Incearca sa te plimbi cat mai mult pe strazi si prin parcuri si sa analizezi fiecare detaliu care iti iese in cale. Cladirile, natura , masinile sau strazile pot sa capete o alta imagine in ochii tai, daca iti privesti orasul din punctul de vedere al unui turist.