Putini stiu faptul ca frigiderele nu se impart doar in No Frost si statice ci clasificarea lor le imparte in diferite categorii si acesta datorita modului de racire a alimentelor care poate fi static,  ventilat static, No Frost si Frost Free.

In functie de nevoile tale poti alege din variata gama de producatori de marca, frigiderul cu tehnologia care iti este cea mai potrivita.

Frigiderul No Frost nu necesita dezghetarea congelatorului ci limiteaza formarea mucegaiului si a mirosului urat deoarece are un sistem format dintr-un singur motor si un vaporizator iar cu ajutorul unui aparat de ventilatie si de tratare a aerului care nu permite inghetarea, vaporii produsi de mancare se absorb.

Insa, produsul rece este de tip uscat ceea ce determina ca alimente precum legumele sa fie acoperite cu folie de plastic si apoi depozitate in frigider.

Frigiderul static si cel ventilat static sunt sistemele cel mai des intalnite avand incorporate unul sau mai multe motoare si un circuit specific pentru frigider si altul pentru congelator.

Racirea se face datorita unui gaz care se misca in interiorul acestora pana cand se optimizeaza temperatura.

Si in cazul frigiderului cu ventilare si in cazul celui static este necesar ca periodic  acesta sa se decongeleze manual, recomandarea fiind ca dezghetarea sa se realizeze o data sau de doua ori pe an.

Frigiderele Frost Free sau cele No Frost sunt de ultima generatie avand combinate mai multe caracteristici.

Camerele frigorifice ale acestora sunt statice sau ventilate avand un tip de racire care nu usuca mancarea iar un alt avantaj il constituie congelatorul de tip No Frost. Astfel, este permisa evitarea decongelarii manuale care implica mult discomfort, genereaza mizerie, timp pentru decongelare in care alimentele se vor dezgheta si prin reinghetare acestea isi pierd din proprietati.

De multe ori vedem ca frigiderele au clasa A+, A++ si A+++. Avantajul in ordinea adaugarii a inca unui + este acela ca asigura garantia unui consum mai redus la energie electrica si astfel cu cat frigiderul are mai multe + consumul este mult mai redus fata de celelalte.

De aceea, in functie de necesitatile tale trebuie sa ai grija ca atunci cand cumperi un frigider intrucat poti beneficia de avantajele multiple ale tehnologiei avansate.

Este de preferat sa achizitionezi un frigider care sa aiba combinatii de functii  pentru ca astfel vei face cea mai potrivita alegere.