Internetul este plin de template-uri de CV. Exista literalmente mii de modele diferite care pretind a fi sablonul de CV perfect pentru dvs. In calitate de solicitant de locuri de munca acest lucru poate fi extrem de confuz. Vestea buna este ca te poti relaxa.

Urmand cateva reguli, puteti gasi cu usurinta un sablon de CV pe care puteti avea incredere ca va va prezenta povestea carierei intr-o maniera profesionala si convingatoare.

Un sablon de CV bun va permite cuvintelor si continutului sa iasa in evidenta
Orice decizie de a va apela la interviu se va baza pe furnizarea de dovezi clare si convingatoare scrise despre capacitatea dumneavoastra de a va face treaba. Nu se va face daca alegeti un design violet sau un design verde. Designul ar trebui sa joace al doilea rol important dua cuvinte.

Deci nu doriti ca focalizarea CV-ului dvs. sa se afle pe sablonul in sine, doriti ca acesta sa fie inclus in continut. Acest lucru ar trebui sa sustina gandirea ta.

Evitati un sablon CV proiectat excesiv
O multime de tipuri creative isi proiecteaza propriul CV si nu acorda o atentie deosebita continutului. Este ca si cum ei cred ca aplicarea lor este evaluata pe baza abilitatii lor de a crea un CV. Aceasta nu este abordarea corecta.

Angajatorii nu cauta CV-uri personalizate – chiar si de la designeri grafici. Ei cauta dovezi scrise despre realizarile relevante.

Nu exista bagheta magica in alegerea unui sablon de CV
Intuitia ta este, de obicei, corecta. Deci, ce doriti sa vedeti in CV-ul altcuiva? Titluri bine etichetate pentru a putea naviga fara probleme. O abordare logica a ordinii de informare. Recomandate sunt CV-urile albe cu scris negru.

Alegeti un sablon de CV care este atat practic cat si profesional
Vrei un sablon de CV care sa permita povestea ta de cariera sa respire fara a fi sufocata de trucuri, tabele sau grafice inutile. Recrutorii pot imprima CV-ul dvs. astfel incat sa nu foloseasca niciodata un fundal colorat care sa poata fi completat cand este tiparit.

Asigurati-va suficient spatiu alb pentru a permite cuvintelor sa iasa in evidenta.

Verificati CV-ul terminat 
Alegerea unui sablon de CV este un lucru, cum il folositi este altceva. Este vital sa se asigure ca formatarea si prezentarea sunt coerente pe tot parcursul procesului. Editarea si modificarea constanta pot eroda uneori setarile initiale, asa ca asigurati-va ca ati comparat CV-ul terminat cu sablonul original.

Amintiti-va, un design bun functioneaza in final pentru a ajuta cariera dvs. sa devina o etapa centrala.