Daca iti inchipui ca aceasta licoare gustoasa pe care o bei in fiecare dimineata este nesanatoasa, trebuie sa te gandesti de doua ori.

Cafeaua este un adevarat elixir de sanatate si de energie, insa este adevarat ca in cantitati foarte mari poate sa dauneze.

Daca o bei fara zahari si nu bei cantitati industriale, atunci cafeaua poate sa fie extrem de benefica pentru tine si pentru corpul tau.

Care sunt beneficiile pe care le ofera cafeaua?

  • Previne diabetul de tip 2. Daca bei maxim 2 cesti pe zi (cesti, nu cani) cafeaua este inofensiva si are o multime de beneficii. Principalul beneficiu este faptul ca poate sa previna diabetul de tipul 2. Acest lucru s-a concluzionat in urma unei analize facute la Harvard pe 126000 de oameni, asadar, puteam avea incredere in informatie.
  • Scade riscul de afectiuni cardiovasculare. Un alt studiu facut pe un esantion de 27000 de femei a ajuns la concluzia ca aceasta licoare este excelenta impotriva afectiunilor cardiovasculare. Acest beneficiu este vizibil in special la femei. Din pacate, beneficiile pe care le aduce cafeaua sunt invers proportionale daca numarul de portii creste foarte mult, asadar, ai grija la cantitatile pe care le consumi.
  • Protejeaza impotriva cancerului la colon, impotriva Parkinsonului si impotriva pietrelor la rinichi. Sunt o multime de boli care pot fi evitate datorita consumului de cafea. Astfel, datorita placerii noastre de a bea o cafeluta aburinda in fiecare dimineata, putem sa ne protejam de parkinson, de cancer la colon, de pietre la rinichi si chiar de ciroza hepatica.
  • Calmeaza durerile de cap. Daca suferi zilnic de migrene, pe langa sfaturile care te trimit la medic este bine sa urmezi si sfatul de a bea cafea. O doza moderata de cafea poate fi excelenta impotriva migrenelor, fiind mult mai eficienta decat pastilele obisnuite. Pe langa asta, ajuta la mentinerea sanatatii musculare si conduce la prevenirea cariilor dentare. Evident, toate acestea doar daca este bauta fara zahar. In cazul in care intra in joc si zaharul, treburile stau cu totul si cu totul altcumva.
  • Contine fibre si antioxidanti. Cafeaua are o multime de fibre si de antioxidanti. Daca le numaram, observam ca sunt mai multe decat cele continute de sucul de portocale. Astfel, daca bem cafea ne putem mentine corpul tanar si putem fi feriti de o multime de boli de piele sau de inima. Fara doar si poate, cafeaua este o bautura impresionanta, care merita toata atentia, insa in cantitati moderate.