Toata lumea poarta bijuterii, sau aproape toata lumea. Bijuteriile au reprezentat, de-a lungul timpului, dovada statutului social, dovada apartenentei de un grup sau au fost pur si simplu accesorii estetice deosebite. Ceea ce este clar insa, este faptul ca bijuteriile au scos cei mai multi bani din buzunarele celor bogati si au reusit sa creeze o istorie extrem de interesanta.

Astazi, bijuteriile sunt la fel de importante ca intotdeauna, mai ales atunci cand vorbim despre bijuteriile oferite la ocaziile cu adevarat speciale, cum ar fi inelul de logodna. Un inel de logodna inseamna o viata noua pentru doua persoane si reprezinta un element estetic care poate sa schimbe total imaginea unei femei.

In ultimii zeci de ani, calitatea inelului de logodna a fost oarecum standardizata: Cele mai bune inele sunt cele realizate din platina sau din aur alb si infrumusetate cu un diamant cat mai natural si cat mai mare.

Dintre aceste elemente, diamantul este cel mai important, deoarece este cel mai scump. Daca urmeaza sa cumperi un inel de logodna, este bine sa cunosti cu exactitate care sunt elementele care ofera calitate diamantului si evident, care ii ofera valoare.

Cum iti dai seama, asadar, ca un inel de logodna este de calitate?

Chiar daca nu ai avut niciodata tangente cu bijuteriile, exista 4 elemente care te pot ajuta sa iei o decizie asupra un inel. Caratul, Culoarea, Claritatea si taietura pot decide valoarea diamantului si te pot convinge daca acesta merita sau nu merita sa fie achizitionat. Pentru a fi cat mai valoros, un diamant trebuie sa fie, neaparat natural, sa fie cat mai mare, sa aiba o culoare cat mai naturala ( diamantul alb este cel care costa cel mai mult ), sa fie clar si sa aiba o taietura perfecta. La un magazin care se respecta, toate aceste detalii insotesc inelul de logodna intr-un certificat de garantie, motiv pentru care, atunci cand achizitionezi un inel este bine sa primesti un astfel de certificat.

Evident, calitatea unui inel si automat, a unui diamant, poate sa fie data si de alte elemente: dificultatea cu care a fost realizat, numele bijutierului sau istoria metalului sau a pietrei pretioase pot fi si ele decisive, atunci cand vine vorba de o astfel de achizitie.

Dat fiind faptul ca achizitia unui inel de logodna este destul de costisitoare, inainte de a scoate banii din buzunar, este bine sa te informezi si sa iei cea mai buna decizie.