Tot mai multe persoane se confruntă cu problema hemoroizilor, așadar ar trebui să luăm în serios tratamentul acestor afecțiuni, mai ales că astăzi tratamentele pentru hemoroizi de gradul 2 nu mai necesită operații, internări sau anestezii.

Există și diverși factori cotidieni cum ar fi hipodinamia, obezitatea, sarcina și nașterea, diareea, fumatul, ridicarea greutățlor, tusea cronică sau abuzul de alcool și condimente, care din păcate favorizează și accentuează apariția hemoroizilor
Pentru siguranța sănătății tale, ar fi indicat să apelezi la un tratament într-o clinică specială, care tratează afecțiunile recto-anale prin metode non invazive.

Ce sunt hemoroizii și care sunt simptomele?

Hemoroizii reprezintă dilatații venoase în interiorul canalului anal, și anume niște pernuțe venoase, localizate undeva la 4-5 cm în interiorul canalului anal.
Există câteva simptome, care ar trebui să ne ridice un semn de alarmă.

Ar trebui să începeți cât mai repede un tratament al hemoroizilor, într-o clinică specializată, dacă simțiți o senzație de arsură, observați umflături proeminente în zona rectală, inflamații sau abcese anale și dacă aveți dureri în timpul scaunului iar apoi observați o sângerarea anală roșie aprins, urmată de obicei de prolabarea hemoroizilor în afară anusului.

Tratamentul hemoroizilor de gradul 2

Pe lângă deja bine cunoscută operație, există mai multe variante nechirurgicale de tratamente pentru hemoroizi, printre acestea se numără fototermocoagularea în infraroșu, ablația cu unde de radiofrecvență, scleroterapia, ligaturarea cu benzi elastice și coagularea monosau bipolară.

În funcție de gradul hemoroizilor se poate stabili care este cea mai eficientă metodă de tratament și în funcție de stadiul lor în maxim 5-6 ședințe odată la 2 sau 3 săptămâni ar trebui să obțineți rezultatele așteptate.

Hemoroizii de gradul 2 prezintă odată cu hemoragia și prolabarea (iesirea) maselor hemoroidale care însă se pot reduce spontan.

În acest stadiu, există deja riscul că boală hemoroidala să avanseze progresiv, de aceea sunt recomandate intervențiile, bandarile hemoroidale.
Procesul de ligaturare va dura nici 5 minute, realizându-se chiar și fără anestezie, nici măcar cea locală.

După intervenție, nu este necesară întreruperea activităţilor zilnice cotidiene, în schimb pacientul este obligat să țină cont de o dietă alimentară sănătoasă, bogată în fibre, evitând mâncărurile picante, alcoolul sau fumatul.

Tratamentul este simplu și nu necesită operație. Astfel, nu este nevoie să vă întrerupeți activitatea cotidiană sau să vă supuneți durerilor provocate de anestezii și operații.

Te-ar putea interesa si Metode de tratament pentru hemoroizii externi