Sanatatea parului se bazeaza pe anumiti nutrienti, cum ar fi Omega 3, acizii grasi, fierul, zincul, calciul, vitamina A, vitamina C sau E si vitamina D. Avand o dieta echilibrata, poti obtine un par extrem de sanatos si de frumos.

Ce inseamna insa, o dieta echilibrata?

De regula, dieta echilibrata inseamna includerea unui numar cat mai mare de alimente si evident, cat mai nutritive. Primul lucru pe care trebuie sa il mananci este pestele. SOmonul si tonul sunt foarte bogati in proteine, omega 3 si acizi grasi, aducand inclusiv un puternic aport de vitamina D.

Spanacul poate sa fie si el o bogata sursa de vitamine. Cu totii il cunoastem pe Poppeye si stim exact care era efectul spanacului asupra lui. Asupra noastra poate avea un efect chiar mai benefic, deoarece ne mentine santosi si ne ofera sansa unui par foarte frumos. Acesta contine vitamina A, fier, calciu si vitamina C si are un numar scazut de calorii, in asa fel incat sa il poti manca fara nicio grija .

Nu trebuie sa neglijezi nucile, alunele si semintele. Acestea sunt bogate in minerale, biotina si vitamina E, aducand de asemenea si un aport de omega 3 si acizi grasi. Pe langa asta, sunt si foarte gustoase, putand fi o gustare delicioasa. Consumul de alune proaspete poate sa fie una dintre cele mai bune decizii pe care le iei in legatura cu alimentatia ta.

Un alt aliment care poate ajuta foarte mult parul sa devina rezistent si frumos este oul. Desi foarte simplu, oul contine o multime de proteine si vitamine, precum vitamina A, vitamina E, fier si calciu. La fel ca si alimentele prezentate mai sus, ouale sunt excelente cand vine vorba despre aportul de omega 3 si de acizi grasi, asadar, merita toata atentia pe care poti sa le-o acorzi. Evident, nu trebuie sa mananci oua chiar in fiecare zi, deoarece excesul poate duce la alte probleme, cum ar fi cresterea colesterolului.

Nu in ultimul rand, amintim fasolea si soia, alte alimente excelente pentru parul si pentru corpul tau. Acestea contin o multime de proteine, zinc si fier si sunt foarte hranitoare si sanatoase. Pe langa ele, poti intotdeauna sa consumi si linte, deoarece ofera aceleasi beneficii.

O alimentatie sanatoasa poate sa fie una dintre cele mai bune decizii pe care le iei in viata, deoarece iti poate oferi frumusete si sanatate pe termen lung si foarte lung.