Capitala este orasul care nu doarme niciodata. Imbibat in localuri care functioneaza cu program prelungit, tineri energici si o suita de evenimente, Bucurestiul este perfect pentru a petrece timp de calitate alaturi de prieteni si familie.

Fiecare saptamana este diferita de cealalta in Bucuresti deoarece intotdeauna se intampla ceva nou. Apare o noua expozitie, incepe un festival, ori are loc un concert memorabil cu un artist pe care va doreati sa il vedeti de ani de zile.

Atunci cand vorbim de evenimente Bucuresti azi, concret, dorim sa va recomandam un eveniment si o expozitie care va asteapta cu bratele deschise in aceasta saptamana. Ambele sunt o modalitate ideala de expansiune a creativitatii, in urma carora va puteti intoarce acasa cu idei bune de pus in practica in cariera dumneavoastra, sau chiar pentru deschiderea propriului business. In continuare, va vom prezenta doua evenimente care se intampla in Bucuresti azi, lista realizata de reprezentantii bucharestjournal.ro.

TEDxFloreasca – vineri, 23 august, în incinta Promenada Mall

Vinerea aceasta, nume sonore precum Mihai Sora, Andrei Vulpescu, Cristian China-Birta, Tuncay Ozturk și George Bonea vor urca pe scena TEDxFloreasca pentru a impartasi din experienta lor. Tema acestei editii poarta numele SMILE – The Power of Positive Psychology, sub umbrela gandirii pozitive si efectele acesteia asupra carierei noastre.

Invitatii sunt persoane care au reusit cu ajutorul gandirii pozitive in siutaiti critice sa urce pe culmile succesului si astazi sa reprezinte un etalon in materie de business si personal branding. Achizitionand un bilet veti putea asista live la povestile lor impresionante, in formatul deja consacrata a discursurilor TED. Un bilet are pretul de 99 de lei si au mai ramas cateva locuri disponibile.

Evenimentul este la cea de-a doua editie si este realizat cu ajutorul Promenada Mall, NN Romania si Aqua Carpatica.

Expozitie Banksy in Arcul de Triumf – 30 iulie – 27 octombrie

Interioriul Arcului de Triumf din capitala capata misiunea de muzeu pentru a expune opere de arta ale controversatului artist Banksy. In peiroada 30 iulie – 27 octombrie puteti vizita Arcul de Triumf pentru a admira lucrarile sale inedite, pretul pentru un bilet fiind de 35 de lei in timpul saptamanii, respectiv 40 de lei in weekend, cu reducerile aferente pentru studenti si pensionari.

Expozitia poarta denumirea The Art of Bansky si aduna peste 50 de tablouri semnate de artist, opere 3D, dar si clipuri video care ilustreaza creativitatea celui mai cunoscut artisti de graffiti din intreaga lume. Este o expozitie unica si spectaculoasa pentru tara noastra si un motiv de mandrie, artistul fiind recunoscut la nivel international datorita nonconformismului de care da dovada cu fiecare opera din portofoliul sau inefabil.

Asadar, ambele evenimente au in vedere explorarea creativitatii umane si descoperirea de noi modalitati de monetizare a acesteia. Va recomandam cu caldura evenimentele de acest gen din Bucuresti deoarece sunt dedicate publicului dornic de invatare, persoanelor curioase, dar si celor care isi doresc o schimbare in cariera. Un discurs TED poate reprezenta un moment de cotitura in viata dumneavoastra profesionala, iar o expozitie a unui artist de calibrul lui Banksy poate fi de un real ajutor pentru a va transforma ideile in realitate.