In prezent, a avea o afacere pe Internet reprezinta un lucru destul de comun in conditiile in care oamenii au vazut in acest mediu de foarte multa vreme un potential urias in ceea ce priveste comertul electronic. Acesta reprezinta unul dintre motivele principale pentru care anual putem observa cresteri uriase ale numarului de magazine online. In viitor, aceasta tendinta de crestere pare a se pastra, pe fondul popularitatii tot mai mari a cumparaturilor online. Pentru a putea deveni administratorul unei afaceri online de succes, este desigur necesar sa parcurgi o serie variata de pasi, drum care uneori poate deveni anevoios. Existenta unui site pe Internet este conditionata intr-o prima etapa de doua servicii foarte importante si anume cel de gazduire web si cel de inregistrare domenii, servicii care astazi sunt mai raspandite ca niciodata si care sunt de asemenea si foarte accesibile.

Web hosting-ul sau gazduirea web, asa cum obisnuim sa o denumim in mod colocvial reprezinta serviciul prin intermediul caruia, datele unui site sunt stocate pe serverul unei companii de profil, astfel ca in momentul in care un utilizator cauta cu ajutorul motoarelor de cautare o adresa web, un server va pune la dispozitia acestuia site-ul in forma in care suntem obinuiti cu totii. Ce trebuie sa facem insa atunci cand ne dorim un site care sa functioneze mereu in mod corespunzator?

Sa ne asiguram ca optam intotdeauna pentru pachetul de gazduire potrivit.

Web honsting-ul nu este un serviciu universal, ci acesta se regaseste cel mai adesea sub forma de pachete, care se regasesc si pe site-ul https://www.gazduire.ro/web-hosting , fiecare in parte avand un anumit numar de resurse. Aceste resurse sunt indispensabile unei bune functionari a unui site online, astfel ca este recomandat sa alcatuiesti o analiza periodica asupra traficului de pe site. Atunci cand numarul de resurse regasit in pachetul de web hosting este insuficient, acest lucru are ca si rezultat o incarcare greoaie a site-ului sau chiar indisponibilitatea acestuia. Asadar, acorda o atentie deosebita pachetului web pe care il alegi si fa intotdeauna acest lucru in concordanta cu necesitatile actuale ale site-ului.

Asigura site-ului mentenanta periodica.

Mentenanta periodica asupra site-ului este un lucru absolut indispensabil atunci cand iti doresti ca acesta sa functioneze in mod corespunzator. Chiar daca site-ul functioneaza perfect, acest lucru nu inseamna ca nu pot exista tot soiul de erori nedescoperite, care in timp se pot transforma in reale probleme. Asigurand mentenanta site-ului (chiar daca nu vei face tu personal acest lucru), vei putea descoperi si solutiona numeroase probleme, inainte ca acestea sa afecteze functionalitatea site-ului sau chiar si pe utilizatori.

Alege serviciul de web hosting de la o companie de profil care ofera un uptime al serverelor cat mai mare.

Un uptime minim de 99,9% reprezinta o alegere cat se poate de inspirata pe care o poti face pentru buna functionare a site-ului tau. Mai exact, cu cat acest uptime este mai mic, cu atat, perioada de nefunctionalitate a serverului va fi mai mare (si implicit a site-urilor gazduite pe acesta). Alegand un uptime mare, vei avea posibilitatea de a evita diverse neplaceri pe care site-ul tau le poate crea utilizatorilor.