Florile sunt o parte importanta a fiecarei nunti. Nuntile sunt incomplete fara flori. Florile aduc valori multiple unei nunti, atat ca si parfum cat si ca estetica. Florile sunt elemente romantice ale unei nunti, sunt linistitoare pentru ochi si, in functie de modul in care acestea sunt aranjate, ele pot oferi un ambient grandios acestui eveniment atat de important in viata unui cuplu.

Exista diferite tipuri de aranjamente florale nunta, dispunerea acestora depinzand de mai multi factori. Se pot aranja flori in diferite moduri pentru mireasa, mire,pentru domnisoarele de onoare si pentru oamenii care insotesc mireasa si mirele. Exista, de asemenea, mai multi tipuri de aranjamente florale pentru locul de desfasurare al nuntii.

Iata care sunt cele mai populare tipuri de aranjamente florale in cadrul unei nunti:

De obicei, se aloca aproximativ 8 – 10% din bugetul de nunta pentru ornamentele florale. In functie de tipurile si calitatea florilor pe care le cumperi, acestea necesita o anumita atentie in decorul unei nunti.

Cele mai elaborate si complicate aranjamente florale de nunta sunt, probabil, cele pentru mireasa. Mireasa trebuie sa poarte un buchet de flori spectaculos, care sa se potriveasca cu restul tinutei sale. In functie de alegerea miresei si a altor persoane asociate, buchetul de flori este, fara indoiala, cel mai elaborat aranjament floral in cadrul unei nunti.

Aranjamentele florale de nunta sunt, de asemenea, necesare pentru domnisoarele de onoare. Desigur, buchetele domnisoarelor de onoare nu trebuie sa fie la fel de sofisticate precum cel al miresei, insa trebuie sa fie alese cu atentie si sa fie in aceeasi tema cu buchetul de mireasa.

Un alt tip de aranjamente florale foarte important in cadrul unei nunti este butoniera, care este purtata de mire. Aproape toti cei care participa la o nunta trebuie sa poarte intr-un fel sau altul o floare, dar butoniera mirelui trebuie sa iasa in evidenta si, totodata, trebuie sa se potriveasca cu buchetul miresei in ceea ce priveste stilul si eleganta.

Uneori, organizatorii de nunta pregatesc, de asemenea, un buchet pe care mireasa il arunca in sus pentru domnisoarele care isi doresc sa ajunga la altar, conform traditiei. Cu toate acestea, mireasa trebuie sa fie intrebata daca ea vrea sa isi arunce buchetul original de nunta, sau o mica parte a acestuia.

In cele din urma, in cazul in care nunta se desfasoara in biserica, aranjamentele florale se pot face in diferite moduri. Se poate decora altarul prin umplerea unor vaze cu flori frumoase, intr-un stil simplu si totusi frumos. De asemenea, intregul altar poate fi acoperit cu frumuseti florale. Iar pentru ca fiecare nunta se termina printr-o petrecere intr-un local, mediul localului respectiv trebuie si el sa fie ornat cu diferite aranjamente florale, in functie de dorintele organizatorilor.

AllBeauty