Iata ca desi suntem in 2015, inca mai sunt descoperite comori.Nu, nu este vorba despre o comoara in aur, ci despre una mult mai valoroasa, care consta intr-o colectie de 60 de masini clasice, care nu au vazut lumina zilei de mai bine de 60 de ani. Descoperirea este atat de impresionanta, incat este comparata cu descoperirea mormantului lui Tutankamon.

Masinile gasite sunt produse de nume legendare, cum ar fi Bugatti, Ferrari sau Hispano-Suiza si au fost ascunse timp de 60 de ani.

Cum a fost posibil acest lucru?

Se pare ca cele 60 de masini au apartinut unui antreprenor pe nume Roger Baillon. Acesta le-a achizitionat intre anii 1950 si 1960, inainte de a intra intr-un colaps financiar si de a fi nevoit sa vanda o buna parte dintre ele. Din pacate, nu a apucat sa le vanda pe toate, deoarece a murit, iar fiul sau a primit toata colectia.

Fara sa cunoasca valoarea care se ascunde in hambarul mostenit, fiul lui Roger Bailon nu a acordat o atentie foarte mare acestui aspect, traind intreaga viata in necunostinta de cauza. Dupa moartea sa, un mostenitor a descoperit hambarul si a anuntat un grup de colectionari care au fost de-a dreptul incantati de descoperirea facuta.

Cele 60 de masini au fost descoperite in hambar si in alte adaposturi improvizate. Printre ele se afla si masini extrem de valoroase, precum un Talbot Lago T26 Cabriolet care a apartinut la un moment dat regelui Farouk al Egiptului. 

Bijuteria cea mai valoroasa din toata colectia insa, este un Ferarri 250 GT SWB California Spider, produs in 1961. Acesta valoreaza nu mai putin de 10 000 000 de dolari, asteptandu-se sa fie vandut cu chiar mai multi bani la licitatia ce va avea loc luna aceasta. Acest Ferarri este cu atat mai valoros cu cat a apartinut actorului francez Alain Delon, care a fost fotografiat in masina alaturi de actrita Jane Fonda in 1964.

Din pacate, nu toate masinile sunt intr-o stare foarte buna, ci au ajuns sa se deterioreze datorita intemperiilor la care au fost supuse pentru mai bine de jumatate de secol. Cu toate astea, colectia este una cu adevarat WOW si odata ce va fi reconditionata, va fi si mai impresionanta. Asadar, data viitoare cand treci pe langa un hambar care ti se pare gata sa cada, poti sa arunci o privire inauntru. S-ar putea sa descoperi o adevarata avere care se ascunde acolo.