Autenticitate

Lana are o traditie indelungata atat in Romania cat si pe intregul continent ca fiind un material natural si in special ca un material pentru acoperirea podelei, deoarece structura sa o face ideala pentru acest scop. In trecut, se crede ca nomazii persani stiau despre utilizarea covoarelor inodate si foloseau lana de inalta calitate in acest scop.

Istoria  bogata a materialului de lana in acoperirea podelei, este un plus de garantie a covorului tau de lana ca va oferi un aer de autenticitate si o clasa inegalabila incaperii, pe care o fibra sintetica creata de om nu o va egala niciodata.

Stil

In magazinul online Startdecor, regasim in prezent peste 1200 de culori prezente in covoarele comercializate. Lana, atunci cand este vopsita, exceleaza atat in profunzime cat si in calitatea culorii sale, doua caracteristici esentiale pentru orice piesa eleganta. Deoarece culoarea este literalmente blocata in fibrele de lana ale covorului tau. Nu poate fi luata prin frecare, prin mersul zilnic pe el sau prin miscarea mobilierului, ceea ce inseamna ca isi va pastra aspectul elegant de-a lungul timpului.

Eco

Un covor de lana este o alegere incredibil de sanatoasa pentru pardoseala ta, deoarece lana nu emana toxinele daunatoare cunoscute sub numele de COV (compusi organici volatili), care sunt eliberate din fibrele sintetice. Este de asemenea non alergic si nu promoveaza cresterea bacteriilor si a acarienilor. De mentionat este ca expunerea prelungita la soare duce la deteriorarea culorilor.

Lana este in mod natural ignifuga si prezinta o raspandire mai mica a flacarii decat fibrele sintetice. De asemenea, produce emisii mai mici de fum astfel incat sa nu creeze un nivel periculos de monoxid de carbon si alte fumuri toxice. Acest continut natural de umiditate, inseamna ca lana este rezistenta si la electricitatea statica.

Mod de curatare

Lana este un material natural cu 30% mai rezistent la pete decat si cele mai calitative fibre sintetice datorita acoperirii cu ceara usoara pe fiecare fibra, ceea ce face covorul mai usor de curatat.

Covorul tau de lana va retine particule precum praful, polenul si sporii fungici, tinandu-i in afara zonei de respiratie. Invelisul natural va ajuta, de asemenea la oprirea petelor care patrund in lana, lasand sa se murdareasca doar in apropierea suprafetei din care pot fi indepartate cu usurinta fara utilizarea produselor de curatare chimice dure.