Doriti sa suradeti si sa scoateti in evidenta dintii albi si stralucitori? A avea dinti albi este dorinta multora. Uneori simpla igiena orala nu este suficienta, iar pentru a-i albi se recurge la diverse metode de albire. Este important sa precizam faptul ca albirea dintilor prin diverse metode este inutila daca aceasta practica nu este insotita si de o serioasa igiena orala.

Pentru a avea dinti albi este necesar sa-i spalam si sa-i periem dupa fiecare masa. Pe piata se gasesc mai multe tipuri de pasta de dinti si apa de gura gandite tocmai pentru dobandirea unei culori cat mai stralucitoare a dintilor. Utilizarea acestor produse poate fi combinata si cu unele tehnici de albire a dintilor, fie acestea efectuate in cabinetele stomatologice, fie efectuate acasa.

Cum albim dintii acasa? Daca nu doriti sa va incredeti in experienta dentistului dumneavoastra, puteti folosi unele sisteme de albire. Este vorba de asa-numitele “white strips”, benzi ce se aplica pe dinti prin diverse metode.

Pentru a albi dintii cu aceste benzi minunate, se va efectua un tratament de 14 zile. Produsul, de fapt, garanteaza rezultate vizibile in doua saptamani si poate albi dintii si mentine efectele pana la 12 luni.

Benzile sunt acoperite cu un gel studiat pentru albirea dintilor fara a le dauna smaltul natural.

Bicarbonatul de sodiu face dintii stralucitori si sanatosi, datorita caracterului sau abraziv. Amestecandu-l cu putina apa si putin suc de lamaie, se poate obtine o pasta de dinti perfecta. Ulterior este bine sa clatiti bine gura cu multa apa. Aceasta metoda este contraindicata in cazul prezentei plombelor cu ciment radicular sau dentina. Chiar si combinatia de bicarbonat de sodiu cu tea tree oil, facuta direct pe periuta, e foarte indicata pentru albire. Important este sa nu exageram pentru a evita coroziunea dintilor.

Acidul malic este un alfa-hidrooxiacid prezent in fructe, mai cu seama in mere si capsune, ce poate avea un efect de albire naturala. De pilda, sucul natural de mere poate fi utilizat ca apa de gura, dar cu o frecventa ocazionala. Cea mai eficienta este pasta de capsune, care se poate aplica pe dinti pentru 5 minute, pentru a asigura un bun efect de albire naturala. Se taie si se zdrobeste o capsuna, dupa care se intinde piureul obtinut pe dinti. Ca intotdeauna, e bine sa nu se aplice mai mult de doua ori pe saptamana, pentru a nu avea efectul contrariu.