Atunci cand organizezi o nunta si organizarea o faci din postura de mireasa, fiecare detaliu are o importanta colosala. Parul, rochia de mireasa, machiajul si starea de spirit, toate sunt extrem de importante. De asemenea, sunt extrem de importante si alte detalii, cum ar fi buchetul de mireasa. Te-ai gandi ca acest buchet este un simplu accesoriu, care poate sa fie sau poate sa nu fie. Realitatea insa, este ca este un accesoriu important si trebuie ales cu mare atentie.

Cum alegi buchetul de mireasa in functie de corp?

Daca esti o persoana mignona, atunci buchetul trebuie sa fie unul de dimensiuni reduse, deoarece in felul acesta iti accentueaza fizicul. Poti incerca sa optezi pentru un buchet compozit, realizat din zeci de petale care sunt legate de o tulpina. Pentru miresele cu maini mici, acest buchet este perfect.
Daca esti o persoana ceva mai voluptoasa, ai nevoie de un buchet voluminos, cat mai rotund. Alege flori diferite si cat mai multe ornamente.

Cum alegi buchetul in functie de rochie?

Dupa ce ti-ai ales rochia de mireasca, este bine sa cauti un buchet pe masura. O rochie de tip printesa, foarte voluminoasa, necesita un buchet de dimensiuni mari. Daca rochia este una mulata, cu material subtire si lejer, atunci buchetul trebuie sa fie micut si delicat.
Daca rochia de mireasa pe care ti-ai ales-o are foarte multe aplicatii si accesorii, cel mai potrivit buchet este unul rotund, micut si cat mai simplu.

Cum alegi buchetul in functie de locatie?

Nu te-ai gandi ca este important, insa locul unde se organizeaza nunta poate sa decida si el modul in care iti alegi buchetul. Daca nunta este organizata intr-o sala de bal, foarte spatioasa, buchetul trebuie sa fie direct proportional. Poti opta pentru un buchet in cascada.
Daca nunta este organizata intr-un salon, vei avea nevoie de un buchet simplu si foarte dragut, care sa nu aiba insa o dimensiune exagerata.
Pentru miresele care opteaza sa se marite in aer liber, buchetul trebuie sa fie bine integrat in peisaj. Acesta trebuie sa fie cat mai simplu si natural si sa para proaspat cules.

Gandeste-te la faptul ca un buchet mare nu este intotdeauna un buchet apreciat si spectaculos. Dimensiunile sunt mai putin importante atunci cand alegi buchetul de mireasa, insa culorile, prospetimea florilor si modul in care s-a facut aranjamentul, sunt de o importanta colosala.