Toate vacantele au ca scop aventura, distractie sau relaxare. Daca stii sa iti planifici vacanta, cu siguranta atat tu cat si familia ta, va veti bucura de o vacanta frumoasa, fara griji. Sa stai sa faci planuri de vacanta poat fi o sarcina grea, mai ales daca nu stii nici cu ce sa incepi, care sunt pasii, ce sa urmaresti intr-un ghid de vacanta, etc.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa te organizezi in urmatoarea vacanta si cum sa rezervi poate la jumatate de pret fata de o vacanata cumparata de la o agentie de turism:

Alege perioada in care vrei sa mergi in vacanta

Perioada este limitata de o serie intreaga de factori, de la aprobarea concediului pana la daca vrei sa mergi in sezon sau extrasezon, etc. Daca mergi in extrasezon poti economisi mult, dar exista si o disponibilitate redusa a activitatilor.

Alege destinatia de vacanta

Dupa ce ai stabilit destinatia, este mai simplu sa incepi organizarea. Cel mai bine ar fi intai sa cauti parerea altor oameni care au vizitat destinatia respectiva, cauta clipuri video pentru a-ti face o imagine mai buna a destinatiei in care vei ajunge.

Atunci cand cauti trebuie s atii cont de clima, tipurile de activitati pe care le ofera, ce haine sunt potrivite si cat de departe vei fi de civilizatie.

Stabileste durata calatoriei

Este importanta pentru a putea stabili apoi un program de vizitare si pentru a estima costurile vacantei.

Planificarea programului

Planifica un program flexibil. O planificare riguroasa poate transforma vacanta intr-un esec. Fii spontan, dar tine intotdeauna cont de informatiile din ghidurile de calatorie.

Fa o lista cu cateva locuri de vizitat si de vazut, inclusiv restaurante, mall-uri, muzee sau alte locuri de interes. Documenteaza-te si despre cum se ajunge acolo.

Cat costa vacanta?

Daca stii deja unde mergi, cat vei sta si ce obiective turistice vei vizita este foarte usor sa stii de cati bani ai nevoie. Verifica si tarifele la hoteluri si taxele de transport.

Dupa ce ai economisit banii pentru vacanta, rezerva transportul, cazarea si fa-ti o asigurare de calatorie. Fa-ti bagajul si nu uita ca acesta trebuie sa fie cat mai usor. Impacheteaza doar strictul necesar. cei care calatoresc cu prea multe bagaje, vor plati mai mult la transport, provoaca disconfort, nu vor putea sa se miste prea repede si liber, nu vor avea destul spatiu pentru a mai cumpara suveniruri si alte lucruri locale, asa ca impacheteaza doar strictul necesar.