Firmele de asfaltari in Bucuresti au raportat o crestere constanta in ceea ce priveste asfaltarea aleilor si curtilor bucurestenilor care locuiesc la casa. Asfaltul a devenit un material ieftin si extrem de atractiv pentru proprietatile sale excelente:

  • se pune in opera foarte rapid, in doar cateva ore fiind perfect functional;
  • Este un material flexibil, care se poate turna pe orice suprafata;
  • Rezista foarte bine in timp, mai ales daca este un asfalt de buna calitate si daca este turnat cu foarte mare atentie;
  • Este ieftin. In general, un metru patrat de asfalt are un cost de 50 de lei.

Daca urmeaza sa iti asfaltezi o alee sau o parcare, inainte de a cauta o firma si de a te apuca de treaba trebuie sa te asiguri ca stii cum decurge tot procesul. in felul acesta, ii poti urmari pe cei care asfalteaza si te poti asigura ca fac o treaba cat mai buna.

Care sunt pasii ce trebuie sa fie urmati la o asfaltare?

Un prim pas este determinarea suprafetelor care urmeaza sa fie asfaltate si trasarea lor cu atentie. In functie de suprafata, se poate calcula necesarul de mixtura, in asa fel incat aprovizionarea sa fie cea corecta. Nu de putine ori, firmele mici calculeaza gresit, cumparand mai mult asfalt pe care ulterior nu au unde sa il foloseasca. Daca vrei sa platesti cat mai putin, este bine sa apelezi la o firma in care poti avea incredere.

Dupa stabilirea cantitatii de asfalt urmeaza pregatirea suportului, folosirea de limitatoare pentru incadrarea suprafetei si aplicarea unei amorse speciale. Amorsa poate sa difere de la lucrare la lucrare, in functie de suportul pe care se executa.

Ultimii pasi sunt reprezentati de turnarea asfaltului si de compactarea acestuia fie cu un utilaj manual, fie cu un utilaj mecanic.

In general, asfaltul poate sa fie folosit foarte repede, in doar cateva zeci de minute dupa turnare. Totusi, este bine sa se astepte cateva ore, pentru o intarire completa.

Cum se ingrijeste asfaltul?

Partea de ingrijire este cat se poate de simpla. Pentru a te putea de asfalt cat mai multa vreme, trebuie sa te asiguri ca il maturi destul de frecvent si ca in anotimpul rece indepartezi gheata de pe el.