Recent, au aparut niste zvonuri care prezentau ideea Apple de a produce o masina electrica ce urmeaza sa se conduca singura. In teorie, ideea este una fantastica, in practica insa, s-ar putea sa nu fie chiar atat de buna.
Motivele sunt foarte multe si foarte serioase, principalul fiind faptul ca Apple nu este un producator de masini si s-ar putea sa creeze o masina care sa aiba o multime de erori.

De regula, orice afacere trebuie sa fie axata pe un anumit produs sau pentru o anumita categorie de produse. Apple produce gadgeturi si o face foarte bine.
O trecere catre productia de automobile poate sa fie ori un succes rasunator ori un mare esec care poate duce la declinul companiei americane.

Orice masina trebuie sa fie perfecta, deoarece, spre deosebire de un telefon, de functionalitatea masinii depinde viata unui om. Cum in ultima vreme Apple a avut ceva probleme in ceea ce priveste aplicatiile, descoperindu-se o multime de erori in software-ul produs de aceasta companie, este lesne de inteles ca masina nu va fi perfecta. Daca in cazul unui iPhone, o eroare este ceva peste care putem trece cu usurinta, in cazul unei masini o eroare ne poate costa viata.

De asemenea, cu totii stim ca Apple Maps nu este intocmai cea mai buna aplicatie pentru harti pe care o putem folosi, Google Maps fiind mult peste. In cazul unei masini Apple, cel mai probabil Apple Maps va fi cea care va fi montata in dotarile masinii, ceea ce va duce la o multime de probleme de navigare pentru soferii indrazneti, care isi iau inima in dinti sa achizitioneze o astfel de masina.

O masina care sa se conduca singura pare a fi o idee excelenta, dar nu e. Intr-un trafic din ce in ce mai mare si cu din ce in ce mai multe masini care se deplaseaza prin oras, o masina care se conduce singura poate sa fie un esec total. Oricat de bine ar fi facuta, aceasta poate intampina erori si poate duce la incidente sau accidente grave.

Astfel, ideea unei masini Apple poate fi imbracata intr-o haina foarte placuta. Cu toate astea, nu este tocmai o idee care ar putea sa fie pusa in practica foarte curand, deoarece sunt o multime de lucruri de rezolvat. Cel mai bine pentru Apple este sa isi focuseze atentia asupra gadgeturilor, deoarece la acest aspect sta extrem de bine.