Desfasurarea activitatilor de business presupune respectarea unui set de reguli foarte important. Acestea sunt impuse prin lege, in Romania, iar printre ele se regaseste si obligativitatea inregistrarii tuturor tranzactiilor financiare desfasurate de catre o firma sau un profesionist care activeaza pe cont propriu. Inregistrarea tranzactiilor are drept scop asigurarea monitorizarii acestora de catre institutiile statului, precum si o taxare corecta si precisa. 

Casa de marcat este elementul prin intermediul caruia agentii economici pot inregistra in mod corect tranzactiile pe care le desfasoara. Magazinele, depozitele, precum si multe alte categorii de agenti economici apeleaza la case de marcat fixe. Exista si unele domenii in care o solutie mult mai practica este aceea de a utiliza o casa de marcat portabila. Iata ce este o astfel de casa de marcat si in ce domenii este ea foarte utila.

Casa de marcat portabila: 3 domenii de utilizare

Un model portabil de casa de marcat este unul care poate sa ofere aceleasi functii precum cele pe care le are o casa fixa. Variantele portabile nu necesita utilizarea unui fir pentru a putea comunica cu un sistem computerizat caruia sa ii transmita informatiile inregistrate atunci cand se efectueaza diverse tranzactii. In plus, casa de marcat portabila dispune de baterie care poaste sa garanteze o functionare de pana la 90 de zile, fara a fi necesara conectarea la o sursa de electricitate. Aceste variante sunt utile daca detii:

Firma de curierat – livrarea coletelor in diverse zone ale tarii sau orasului in care activezi presupune, deseori, efectuarea de plati cu numerar. Daca ai o firma de curierat, trebuie sa iti dotezi livratorii cu o casa de marcat moderna, pe care acestia sa o poata deplasa dupa ei pe orice traseu. Modelele performante sunt eficiente inclusiv in perioadele de temperaturi extreme, de la -10, pana la +45 de grade Celsius. Casa va garanta inregistrarea tuturor platilor efectuate pe baza de numerar, precum si a celor facute cu cardul, la destinatia de livrare. 

Firma de transport persoane – si in cazul in care ai companie care are ca obiect de activitate transportul de persoane, asa cum sunt firmele de microbuze, trebuie sa ai o casa de marcat prin care sa inregistrezi toate vanzarile de bilete efectuate catre clienti. O casa de marcat portabila este practica si usor de transportat, cantarind doar putin peste 500 de grame, cu tot cu rola necesara imprimarii bonurilor. 

Servicii de ride-sharing si food delivery – acest tip de servicii au fost, initial, populare indeosebi in randul celor care voiau sa inregistreze venituri suplimentare. Intre timp, cererea foarte ridicata i-a determinat pe multi sa transforme aceasta activitate in principala lor sursa de venit. Serviciile de food delivery si ride-sharing presupun eliberarea de bon fiscal si inregistrarea tranzactiilor, iar o casa de marcat portabila este solutia optima pentru acest tip de activitate. 

Intra pe TehnicaFiscala.ro si descopera cele mai bune modele de casa de marcat portabila, pe care le poti integra usor in activitatea ta de business. Tot acolo gasesti si informatii despre cum poti beneficia de servicii de fiscalizare a casei de marcat, proces obligatoriu si in cazul modelelor portabile.