Fiecare privește fotografiile prin propriile filtre și niciodată să nu te lași descurajat dacă din 100 de oameni care văd ce ai postat se trezesc doi sau trei să râdă de tine sau să nu le convină ceva. Atâta timp cât ești mulțumit cu rezultatul obținut nu are de ce să îți fie rușine, iar dacă printre comentariile pe care le primești sunt și critici constructive ar trebui să le iei în calcul și să te dezvolți tinând cont de preferințele și stilul tău de fotografiere.

Calitatea unei fotografii este dată de ochiul celui care o privește, dar ceea ce putem face noi este să încercăm să realizăm fotografii cât mai corecte din punct de vedere tehnic fără să sacrificăm factorul emoțional. 

La fotografierea subiectelor aflate în mișcare trebuie să selectați Shuter Speed-ul la 1/300 sau mai mult. Faceți teste și vedeți cât de mult trebuie scurtat timpul de expunere. De exemplu, în cazul păsărilor aveți nevoie de cel puțin 1/800.

Fotografii bune cu telefonul mobil

Sfaturi pentru fotografii reușite cu Galaxy S10+

  • șterge lentila înainte de a face fotografii;
  • nu folosi zoom-ul digital pentru că va strica din calitatea imaginii;
  • în schimb, folosește una dintre cele 3 camere în funcție de nevoi;
  • bifează Upload HD din aplicațiile pe care le folosești;
  • folosește lumina în avantajul tău și nu te aștepta la fotografii excelente seara, nici un dslr nu poate face asta;
  • încearcă, pe cât posibil, să nu folosești blitz-ul;
  • folosește-te de aplicațiile de editare ca să faci fotografia să exprime cât mai bine ceea ce ai văzut sau îți dorești să exprime;
  • tot legat de aplicațiile de editare, ideal ar fi să expuneți dând click pe o parte mai luminoasă a fotografiei și apoi să creșteți umbrele în editare.

Aplicația de editare fără de care nu pot să mă descurc este Snapseed și aproape fiecare fotografie pe care o fac trece pe acolo pentru mici modificări de contrast, luminozitate sau mărime.

Pe lângă Snapseed, fotografiile mai trec uneori și prin VSCO pentru că îmi place să adaug sau să creez filtre pentru a oferi fotografiei un aspect unic. În editarea pe care o fac încerc să redau sentimentul pe care l-am simțit atunci când am făcut fotografia.

Idei preluate de pe mariuscalin.ro.