Amenajarea exteriorului unei locuinte reprezinta un pas important pe care trebuie sa il faca orice proprietar de casa la un moment dat, datorita faptului ca intr-un fel sau altul, cu totii simtim nevoia sa ne punem amprenta asupra lucrurilor personale, chiar si atunci cand vorbim despre aspectele care tin de exteriorul caminelor noastre. Una dintre componentele exterioare cu o importanta mai aparte este desigur clasicul gard, fara de care am fi privati de intimitate si de siguranta, lucruri de care avem nevoie in mod natural fiecare dintre noi. Alegerea unui tip de gard este in conditiile actuale o adevarata provocare pentru proprietari in conditiile in care posibilitatile acestora sunt multiple. Este adevarat ca fiecare tip de gard in parte dispune de avantajele si dezavantajele de rigoare, insa de cele mai multe ori este recomandat sa luam decizii cat mai echilibrate. Spre exemplu, gardul este o investitie pe care in general o facem pe termen lung, astfel ca este total nepotrivit sa ne focusam in contextul dat doar pe estetica, neluand in calcul rezistenta acestuia.

Gardurile pot fi alcatuite in prezent din multiple materiale, precum lemn, metal, beton, aluminiu, fiecare dintre acestea prezentand avantaje si dezavantaje pe care este important sa le avem in vedere inainte de a alege un tip de gard pentru locuinta. In ultimii ani insa, gardurile din aluminiu precum cele de la Davos au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren datorita echilibrului foarte bun pe care acestea le ofera in ceea ce priveste calitatea si estetica.

Reprezinta insa gardul din aluminiu o solutie optima prin care sa iti imprejmuiesti proprietatea?

Care sunt calitatile de baza ale unui gard din aluminiu?

Probabil ca una dintre cele mai comune intrebari pe care ni le adresam atunci cand vorbim despre garduri este cea cu privire la lucrurile care recomanda un anumit tip de gard. Gardurile din aluminiu se pot face foarte usor remarcate prin aportul lor estetic avand in vedere ca acest material este unul pe care am putea sa il consideram modern si de lux. Un astfel de gard se poate integra perfect intr-un stil arhitectural modern, chiar mai bine decat o pot face alte tipuri de garduri clasice. Pe langa aportul estetic de incontestat, un gard din aluminiu prezinta simultan si o multitudine de avantaje in ceea ce priveste functionalitatea. Mai exact, vorbim despre un tip de gard care poate rezista foarte bine in conditii de mediu nefavorabile, este usor de intretinut si nu se deformeaza in timp.

De ce este mai potrivit un gard din aluminiu decat unul din lemn sau din alte materiale?

In general alegerile depind foarte mult si de preferintele noastre. Mai exact, daca ne place foarte mult gardul din beton, cu certitudine acela reprezinta alegerea optima pentru caminul nostru. Gardurile din aluminiu insa reusesc sa ofere un echilibru excelent intre calitate, pret si estetica, lucru pe care nu prea avem posibilitatea de a-l intalni la alte materiale. In plus, arhitectura casei este un aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne dorim un astfel de gard, insa posibilitatile in materie de design, dimensiuni si chiar si culori sunt astazi foarte vaste, astfel ca putem foarte usor sa alegem gardul potrivit pentru locuinta noastra.

Gard aluminiu – www.davos-europe.com