Un generator electric gaz este o masina care prin fenomenul de inductie electromagnetica transforma energia electrica in energie mecanica. Aceasta energie este furnizata generatorului prin motor sub forma de combustibil, care poate fi gaz natural, propan, benzina sau motorina. Unele dintre cele mai cautate solutii sunt generatoarele pe gaz datorita avantajelor pe care le ofera.

Un generator electric pe gaz functioneaza de cele mai multe ori cu propan, un produs secundar al prelucrarii gazelor naturale si al rafinarii petrolului. Un generator pe propan este o masina care functioneaza pe acelasi principiu ca orice alt generator pentru a produce energie electrica, prin transformarea energiei produse din arderea propanului. Singura diferenta intre un astfel de generator si altele consta in utilizarea carburatoarelor specializate care au fost proiectate special pentru arderea propanului.

Practic, daca este pornit generatorul pe propan, acesta functioneaza prin arderea propanului ceea ce va duce la producerea de caldura si de energie. Un amestec proportional de apa si amoniac, deja prezent in generator datorita cresterii caldurii va ajunge in punctul de ardere si duce la producerea gazului de amoniac care trece prin generator.

Mai multe tipuri de generatoare pe gaz disponibile

Un generator electric pe gaz poate fi portabil si stanby. In functie de numarul de aparate considerate vitale se poate alege unul dintre cele doua modele. Un generator gaz functioneaza cu ajutorul gazului de diverse tipuri care are beneficii proprii comparativ cu benzina si cu alte tipuri de combustibil, cum ar fi durata de valabilitate lunga si arderea curata.

Generatoarele pe gaz sunt din ce in ce mai populare datorita avantajelor pe care le ofera fata de alte generatoare, de la impactul asupra mediului la costurile de intretinere si la capacitatea de stocare pe o perioada mai lunga de timp.

Generatoarele pe gaz sunt foarte utile in momentele de criza

In perioadele de urgenta sau dezastre naturale, nu este o problema daca pompele de gaz nu functioneaza pentru ca gazul poate fi pastrat si depozitat in butelii. Spre deosebire de alte tipuri de combustibil, acesta nu se deterioreaza si are o perioada infinita de valabilitate. Proprietarul poate stoca gazul in volum mare.

Gazul nu este contaminat ceea ce inseamna ca generatorul nu va fi contaminat si filtrele de carbon vor ramane curate mai mult timp chiar si atunci cand generatorul nu este folosit deloc pentru foarte mult timp.

Avantaje pentru mediu cu ajutorul generatoarelor pe gaz

Gazul este un combustibil curat si ecologic iar generatorul functioneaza cu emisii scazute si un nivel redus de zgomot. Gazul arde curat si produce o cantitate foarte mica de monoxid de carbon, un gaz nociv care genereaza sufocare, este otravitor pentru plante si se dovedeste fatal pentru fiintele umane. Deoarece productia de CO este scazuta, aceasta duneaza mai putin mediului si oamenilor in jur.

Toate aceste avantaje au facut ca generatoarele pe gaz sa fie unele dintre cele mai bune solutii pentru diverse aplicatii, in special in acele activitati care nu isi permit sa se intrerupa in momentul in care este stopata furnizarea de curent electric.