Chiar daca esti o persoana perfectionista si iubesti sa faci totul extrem de bine, exista numeroase greseli pe care le faci la munca. Muncitorul perfect nu exista, insa intotdeauna trebuie sa tinzi spre perfectiune.

Care sunt, asadar, greselile pe care le faci atunci cand muncesti, fara sa stii ca le faci?

  1. Suprasolicitarea. Conform unui test facut in America, americanii sunt cu 400% mai productivi acum decat in urma cu 60 de ani. Asta inseamna ca muncesc mai mult. Nu stiu daca este cazul si in Romania ( putin probabil), insa mai bine sa previi decat sa vindeci. Cu cat lucrezi mai mult, cu atat efectele negative asupra creierului tau cresc considerabil. Astfel, datorita stresului poti deveni mai prost. Risti asta? Cu siguranta nu, asadar, mai bine nu mai muncesti :D.Eliminarea pauzelor. Pauzele de 5-10 minute la fiecare ora sunt esentiale pentru o productivitate cat mai mare. Daca sari peste aceste pauze, risti sa te imbolnavesti si sa castigi o multime de stres nedorit.
  2. Lipsa somnului. Din pacate, sau din fericire, traim intr-o societate in care atractiile sunt foarte mari. Astfel, foarte multi dintre noi stam pana la miezul noptii pentru a ne uita la seriale, la emisiuni si la filme, sau pentru a socializa pe internet. Acest lucru duce la lipsa somnului si la probleme destul de grave care apar ulterior. Somnul ne intareste memoria si ne ajuta sa fim mult mai pregatiti din punct de vedere mental, asadar, asigura-te de faptul ca dormi minim 8 ore pe noapte, daca vrei sa fii cat mai productiv in momentul in care lucrezi.
  3. Oprirea din invatat. Niciodata nu trebuie sa te opresti din invatat, deoarece niciodata nu stii suficient de multe lucruri. Daca esti adult, nu inseamna ca ai terminat cu invatatul. Chiar daca scoala este mult in spatele tau, este  bine sa continui cu diverse cursuri sau pur si simplu sa te informezi cat mai mult in domeniul in care lucrezi, deoarece, daca nu faci asta, risti sa ramai in urma si sa iti pierzi locul de munca.
  4. Navigarea pe Facebook. Facebook-ul este cea mai mare retea de socializare din lume si fara doar si poate, una dintre cele mai mari invetii ale ultimului timp. Cu toate astea, nu trebuie sa fie folosit in timpul orelor de lucru. Navigarea pe Facebook poate atrage numeroase probleme si iti poate oferi o imagine foarte proasta, asadar, lasa retelele de socializare pentru alta data.