Blefaroplastia mai este cunoscuta si sub numele de operatia de corectie a pleoapelor si este o procedura foarte frecvent utilizata mai ales de catre pacientii cu defecte din nastere. Chiar daca exista diverse opinii cu privire la blefaroplastia pret, aceasta interventie poate reda increderea pierduta in propriile atuuri ale fetei.

Scopul acestei interventii chirurgicale este eliminarea excesului de piele si de grasime de la nivelul pleoapelor. Cel mai adesea pacientii se confrunta cu riduri si pungi inestetice aparute sub pleoapele inferioare.

Cea mai indicata varsta pentru efectuarea unei operatii de blefaroplastie este intre 20 si 25 de ani si perioada de vindecare dupa operatie difera de la un pacient la altul. Rezultatul operatiei difera mai ales in functie de calitatea tegumentelor si de varsta pacientului, insa in general rezultatele obtinute sunt excelente.

Inainte de efectuarea operatiei se va tine cont de o serie de reguli, de la evitarea administrarii de aspirina si a antiinflamatoarelor, pana la interzicerea consumului de medicamente care influenteaza coagularea sangelui.

Alte indicatii preoperatorii sunt evitarea consumului de alimente si de lichide cu sase ore inainte de interventia chirurgicala si intreruperea tratamentului cu anticonceptionale cu o luna inainte de operatia de befaroplastie.

Consultatia de blefaroplastie consta intr-o analiza concreta si obiectiva a stadiului in care se prezinta pacientul. Se vor efectua si analize de sange, in asa fel incat orice detaliu va fi notat. Chiar daca nu exista o varsta perfecta pentru blefaroplastie, se pare ca efectele sunt mai vizibile cu cat pacientul este mai varsta.

Analizele de sange si investigatiile conduse inaintea operatiei sunt necesare pentru ca medicul sa evalueze cazul in detaliu si mai ales pentru ca in ceea ce priveste aceasta interventie fiecare pacient este diferit si nu exista doua cazuri identice.

Blefaroplastia poate fi superioara sau inferioara. Indiferent de cele doua, daca pacientul prezinta afectiuni de tipul glaucomului, al hipertensiunii arteriale maligne sau diverse boli autoimune, se va recomanda evitarea operatiei.

In cazul in care se opteaza pentru operatie se va aplica o anestezie locala sau sedare intravenoasa. Procedura va dura maxim o ora si 30 de minute si pacientul nu va avea nevoie de internare. Dupa finalizarea operatiei, firele de sutura vor ramane inca o saptamana, urmand ca dupa aceea sa fie extrase. Exista cateva recomandari pe care medicul de specialitate le va face pentru a reduce riscurile asociate cu perioada postoperatorie si pentru a grabi vindecarea.

Blefaroplastia poate fi fie superioara, fie inferioara si aceste tipologii depind de pleoapa care este afectata. Blefaroplastia superioara se realizeaza mai ales pentru a extrage depozitele de grasime din zona interna a ochilor si cea centrala si are loc in santul tarsal. Avantajul acestei interventii este faptul ca cicatricile formate nu sunt foarte vizibile, iar locul in care se face incizia nu este vizibil cu ochiul liber. In mai putin de 3 luni cicatricile vor disparea, iar pacientul se va bucura de un aspect lipsit de imperfectiuni.

Blesfarolastia inferioara consta in corectarea pleoapei inferioare prin indepartarea depozitelor de grasime si prin efectuarea unui lifting la nivelul muschiului orbicular. Scopul acestei interventii este totodata de a indeparta efectul de cearcane de sub ochi si de a contura o privire mai intensa si un ten mai fin. Aceasta interventie consta intr-o incizie de pana la 3 mm sub gene.

Pentru mai multe informatii despre blefaroplastie pret puteti vizita cu incredere Clinica Zone Medical Estet. Aceasta clinica de lux este localizata in sudul Bucurestiului, intr-un cartier de vile si este locul ideal pentru a stabili noile schimbari pe care doriti sa le faceti. Activitatea clinicii este coordonata de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica si estetica, Doctor in Medicina, iar experienta sa de peste 25 ani in chirurgia plastica garanteaza ca veti primi cele mai bune servicii si ingrijiri medicale.