Atunci cand esti mic totul poate parea derutant, iar acest lucru il stiu foarte bine mamicile care sunt modele. Prichindei au o doritna arzatoare de a afla lucruri. „Ce e cu toate intrebarile?” Acesta este ceva ce ati auzit probabil de multe ori in viata voastra.

Aveti toate drepturile de a intreba si de a sti esenta lucrurilor care va deruteaza sau despre care nu aveti suficiente informatii. Daca sunteti cu adevarat hotarati sa invatati ceva, continuati si lasati aceste intrebari sa se rostogoleasca. Ati auzit vreodata de un citat faimos care spune: intrebati si veti primi?

Dar cine pune cele mai multe intrebari? Copiii!

Copiii mici care pun intrebari se asteapta la explicatii!

Copiii nu sunt pur si simplu curiosi fara motiv. Sunt curiosi pentru ca ei cauta un motiv potrivit care se intampla anumite lucruri. Un nou studiu a investigat motivul pentru care copiii mici pun atatea intrebari. Acest lucru sustine, de asemenea, faptul ca cei mici sunt motivati de o dorinta innascuta de explicatie.

Cercetatorii au realizat doua studii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani si au vizat intrebarile lor „cum” si „de ce”, precum si cererile acestora pentru o informatie explicativa si, in cele din urma, au analizat reactiile copiilor la raspunsurile pe care le-au primit de la adulti.

Observand modul in care copiii au reactionat la raspunsurile pe care le-au primit la intrebarile lor, cercetatorii au aflat urmatoarele motive.

⦁ Copiii pareau mult mai multumiti cand au primit un raspuns explicativ in comparatie cu atunci cand nu au primit.
⦁ Acest lucru a fost evident, deoarece copiii ar parea fie multumiti de raspunsul respectiv, fie ca ar recurge la intrebarea non-follow-up.
⦁ Cu toate acestea, cand copiii au primit raspunsuri care nu erau explicatii, pareau nemultumiti si aveau de asemenea mai multe sanse sa repete intrebarea initiala sau sa ofere o explicatie alternativa.

De asemenea, copiii au folosit anumite strategii de conversatie pentru a primi aceste informatii. Atunci cand copiii au intrebat intrebarile „de ce”, ei nu incercau doar sa extinda perioada de conversatie, ci in schimb cautau un raspuns final sau logic care i-ar putea ajuta sa inteleaga ce se intampla cu adevarat pe tot parcursul vietii. In general, avand in vedere ca persoanele de sex feminin isi petrec cea mai mare parte din timp copii, cred ca experienta lor este de departe mai intens comparativ cu cea a unor specialisti.

De asemenea, chiar daca copii ne ocupa destul de mult timp, observam ca sunt persoane care isi doresc sa-si construiasca o cariera de succes, indiferent de domeniu si de lipsa timpului pe care o avem uneori.