Iata ca Bucurestiul reuseste sa ofere si lucruri impresionante, care devin cunoscute si peste granite. O multime de ziare au scris despre recent deschisa librarie ” Carturesti Carousel”, denumita de asemenea si Caruselul luminii. Este o librarie impresionanta atat prin pozitia pe care o are cat si prin constructie.

Noua librarie Carturesti este amenajata intr-o cladire monumentala construita in secolul XIX, care astazi este o adevarata bijuterie pentru locuitorii Bucurestiului si evident, pentru cei care viziteaza acest oras.

Libraria este situata in centrul Bucurestiului, o zona care reprezinta inima capitalei Romaniei. Cu totii cunoastem centrul vechi, cu numeroasele magazine, cafenele si puburi, asadar, locatia este un motiv in plus sa vizitam deja vestita librarie. Practic, dupa ce intri in librarie si te aprovizionezi cu carti, poti sa te relaxezi intr-unul din puburile din imprejurimi.

Libraria impresioneaza inclusiv prin marime. Aceasta are nu mai putin de 6 etaje si ofera cititorilor nu mai putin de 10 000 de carti si 5000 de albume audio si DVD-uri. La etajul superior se pot gasi si elemente de distractie sau de alimentatie. Astfel, cei care ajung in librarie pot manca sau se pot bucura de un spatiu multimedia.

La subsol poti descoperi o galerie dedicata artei moderne.

Libraria Carturesti este deschisa unui numar foarte mare de evenimente, astfel, aceasta va gazdui numeroase concerte si evenimente culturale care vor avea loc in urmatorii ani.

Evident, nu totul este lapte si miere. Conform celor care au vizitat deja libraria, se pare ca preturile sunt putin cam piperate pentru carti, mai ales in conditiile in care in aceeasi zona poti gasi librarii cu carti mult mai accesibile. Este adevarat, noul Carturesti merita atentia cel putin pentru modul in care este construit si merita cel putin o vizita. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa fie una dintre sursele de unde iti cumperi cartile.

Ceea ce este bine la aceasta noua librarie este faptul ca aduce turisti. Turistii pasionati de cultura si de istorie vor avea un motiv in plus sa viziteze Bucurestiul si sa isi cheltuiasca banii aici, ceea ce nu poate fi decat un lucru foarte bun pentru toti romanii. Pana la urma, este bine venit un lucru care ne ofera o imagine buna in strainatate, dupa ce o multime de elemente tind sa ne strice imaginea.

Libris.ro