Tocmai te-ai trezit dintr-un vis marcant si iti dai seama ca ai cunostinte atat de mici despre vise. Ce sunt visele? De ce le avem si cum le putem controla, daca le putem controla? Cu siguranta, aproape nimeni nu stie sa raspunda la aceste intrebari. Cu toate astea, exista o multime de informatii despre vise pe care este bine sa le cunosti.

Exista oameni care isi pot controla visele. Cu adevarat impresionant, insa exista numeroase tehnici prin care poti invata cum sa iti controlezi visele. Facand asta, poti sa faci lucruri incredibile, cum ar fi sa zbori sau sa treci prin ziduri. De asemenea, poti calatori inapoi in timp. Este ca si cand te-ai juca un joc extrem de bun, in care esti prins cu totul.

O multime dintre inventiile pe care le folosim astazi sunt inspirate de vise. Sunt multe lucruri pe care le folosesti zilnic si care sunt inspirate de vise. Printre acestea se numara Google-ul, inventat de Larry Page, curentul alternativ al lui Tesla sau tabelul periodic al lui Mendeleev. Asadar, daca vrei o idee foarte buna, treci inapoi la somn.

Creierul nostru este mult mai activ in timpul viselor. Desi, de regula, visele sunt asociate cu linistea si cu odihna, creierul nostru munceste extrem de mult in timp ce doarme. Acesta este mult mai activ decat in timpul zilei, insa si mult mai relaxat.

Visele imbunatatesc creativitatea. Daca vrei sa fii un om creativ trebuie sa dormi cat mai mult si evident, sa visezi. Visele sunt responsabile de creativitate si pot genera o multime de idei bune, cum am amintit si ceva mai sus. Din acest motiv, daca ai impresia ca ai visat ceva cu adevarat creativ si interesant este indicat sa iti notezi visul, fara sa tii cont de superstitii.

Nu doar oamenii viseaza. Animalele viseaza si ele, insa la un nivel ceva mai putin dezvoltat decat oamenii. Daca vei urmari un caine sau o pisica in somn, vei descoperi ca fac sunete si ca isi misca corpul. Aceste lucruri intervin in urma viselor.

Visezi intotdeauna, insa nu iti amintesti visele tot timpul. Exista multi oameni care sustin ca ei nu viseaza deloc. Acest lucru este imposibil. Toata lumea viseaza, insa mai mult de 60 % dintre oameni nu isi amintesc ce anume au visat.