Cel mai bun mod de a reusi la scoala este, evident, de a studia foarte mult, dar fara strategii adecvate de invatare, vei esua, cel mai probabil, sa obtii notele pe care ti le doresti. Te-ai gandit vreodata la o modalitate mai buna de a invata pentru a lua note mai mari la scoala? In randurile de mai jos vei gasi cateva sfaturi utile pentru invatarea holistica. Invatarea holistica reprezinta un proces de a invata idei, teorii si alte concepte ce apartin de cursurile scolare, intr-o asemenea maniera incat necesita mai putina memorizare si mai multa organizare a informatiei prin interconectare de idei.

Modul natural de a invata ceva este de a imparti intregul proces in parti mai mici si de a intelege fiecare parte foarte bine, iar in final sa faci interconectarea intre ceea ce ai invatat in parti. Invatarea este, de fapt, destul de diferita de procesele de studiere si de memorare a lucrurilor. Cand inveti un lucru, acesta va ramane incorporat in mintea ta pentru o perioada lunga de timp. Astfel, ar trebui sa iti poti aminti si folosi cunostintele pe care le-ai invatat oricand, in orice situatie. Pe de alta parte, atunci cand studiezi un subiect, te fortezi oarecum sa il memorezi. O astfel de memorie nu dureaza mult si, de aceea, multi studenti se gasesc in situatia de a uita lucrurile studiate in timpul orelor de examinare.

Ideea generala este de a evita memorarea pe de rost a lucrurilor si de a sublinia mai mult intelegerea ideilor din spatele fiecarui subiect. Odata ce incepi sa intelegi elementele de baza ale unui subiect, memorarea devine mult mai usoara si dureaza doar cateva minute. Astfel, ai posibilitatea de a invata mai mult si de a obtine note mai bune, pur si simplu, adaptandu-te la modul holistic de a invata.

Prima cerinta pe care o ai atunci cand inveti pentru scoala astfel incat sa obtii note mai bune este de a avea strategii de invatare adecvate. Ar trebui sa incerci sa iti gasesti un real interes in materialul de studiu pe care trebuie sa il parcurgi. Acest lucru este posibil prin incercarea de a diviza intregul subiect in parti mai mici si de a incerca sa le intelegi clar pe fiecare in parte. La inceput, probabil ca ti se va parea greu sa iti schimbi modul de invatare. Dar, treptat, vei observa ca viteza de a intelege si de a invata diferite concepte, idei si teorii creste tot mai mult.

Nu tine direct de ideea de a avea succes la scoala, dar voluntariatul este de viitor si trebuie sa iei in calcul si ideea aceasta ca metoda de relaxare. Nu doar ca te pune in acelasi loc cu oameni de varsta ta cu care poti face schimb de experiente si informatii, dar te si relaxeaza, fapt ce face invatatul mai usor.