Dacă ești în căutarea unui echipament de reciclare a plasticului, atunci un tocător de plastic este soluția de care ai nevoie! Aceasta este cea mai bună idee pentru a reduce mărimea deșeurilor pe care le ai în birou și pentru a te asigura că ai un mediu sustenabil din punct de vedere ecologic.

Plasticul este un material versatil și ieftin, destinat mai multor utilizatori, dar este și o sursă semnificativă de poluare. Foarte multe probleme ecologice implică plasticul: gropile de gunoi plutitoare din oceane și micro-mărgelele de plastic infiltrate în sol.

Reciclarea poate remedia aceste probleme, dar confuzia provocată de ce se poate recicla și ce nu poate încurca consumatorii. Plasticul este foarte dificil, deoarece diferitele tipuri de plastic cer metode diferite de reprocesare.

Apa, sucurile, detergentul de vase și diverse alte sticle de plastic folosite în fiecare zi sunt fabricate dintr-un compus chimic numit polietilen teraftalat (PET). Toate sticlele din PET pot fi reutilizate în mai multe feluri. De obicei, aceasta înseamnă introducerea lor într-un tocător de plastic. Înainte însă, acestea trebuie sortate, spălate, tocate, spălate, uscate și granulate.

În primul rând, sticlele de plastic sunt sortate în funcție de culoare sau mărime. Odată sortate, ele trebuie spălate. Totuși, spălatul lor cât ele sunt încă într-o singură bucată, nu este cea mai avantajoasă metodă. Pentru a facilita procesul, sticlele sunt trecute printr-un tocător de plastic pentru a fi reduse la bucăți mai mici. Aceste tocătoare de plastic sunt disponibile în mai multe mărimi și pentru mai multe tipui de plastic.

Odată ce sticlele au fost trecute prin tocătorul de plastic și au ajuns la o dimensiune potrivită spălatului, bucățile de plastic sunt curățate pentru a elimina etichete, urme de materie organică și alți agenți contaminanți. Odată curățate, bucățile de PET sunt gata pentru a fi reduse la fulgi de plastic. Procesul are loc într-un granulator. Acesta este foarte diferit față de un tocător de plastic, pentru că rulează la viteze mai mari și produce fulgi de plastic utilizați în prodcerea altor obiecte.

După ultimul proces de granulare, materialul poate fi spălat și uscat din nou, dar în acest punct este deja pregătit pentru destinația sa semi-finală: mii de producători care așteaptă fuglii pentru a-i transforma în produsele reciclate pe care le folosim în fiecare zi.