Desi experienta ne poate oferi o multime de reguli proprii de viata, exista oameni care au trait pe acest pamant si care ne pot oferi informatii extrem de importante despre modul in care trebuie sa traim. Printre acestia se numara si Dalai Lama, care a lasat un set de reguli de viata care trebuie sa fie respectat intr-u totul, daca ne dorim sa fim fericiti si multumiti:

  1. Constientizeaza faptul ca marile iubiri si marile reusite necesita riscuri foarte mari. Nimic nu se poate obtine fara riscuri, poate doar cu o doza extrem de mare de noroc. Daca iti doresti succes in viata insa, este ideal sa risti, deoarece cu siguranta vei castiga.
  2. Cand pierzi, nu pierde lectia. Nu exista om care sa nu piarda o batalie. Orice batalie pierduta insa, reprezinta o lectie castigata. Atunci cand pierzi incearca sa tii minte tot ceea ce ai facut si sa nu repeti greselile.
  3. Pune respectul pe primul loc. In primul rand, trebuie sa te respecti pe tine. Dupa aceea, trebuie sa ii respecti pe ceilalti si sa fii responsabil pentru fiecare actiune pe care o faci.
  4. Faptul ca nu obtii ceea ce vrei poate sa fie un mare noroc. Nu intotdeauna faptul ca nu obtii ceea ce vrei este un pas in spate. Acesta poate sa fie un mare pas in fata si o doza de noroc, deoarece in felul acesta poti invata cum sa te descurci.
  5. Invata regulile pentru a sti cum sa le incalci. nu intotdeauna regulile sunt foarte bune si foarte constructive. De multe ori ne dorim sa fim deasupra regulilor si sa le incalcam, insa pentru a face asta trebuie sa le cunoastem foarte bine. Astfel, inainte de a dori sa incalci o regula este bine sa o cunosti intr-u totul.
  6. Petrece momente de singuratate in fiecare zi. Chiar daca esti o persoana cat se poate de sociabila, este indicat sa petreci si momente de singuratate, deoarece acestea iti pot oferi informatii foarte importante despre tine. Daca alegi sa petreci cateva momente de singuratate te poti bucura de o multime de beneficii si de relaxare.
  7. Cateodata, tacerea este cel mai bun raspuns. Daca ai o intrebare sau daca iti este pusa o intrebare, trebuie sa analizezi foarte bine raspunsul pe care il dai. Cateodata, cea mai buna solutie este sa taci. Este mult mai bine sa nu spui nimic decat sa spui ceva gresit.