Singuratatea este o adevarata binecuvantare, dar doar pentru o anumita perioada. Simtindu-va singura tot timpul, va poatet pune in pericol sanatatea. Exista o diferenta intre timp petrecut singur si izolare. Cel mai salbatic dintre toate simptomele cu care ne confruntam este izolarea si retragerea.

Retragerea din timp in timp este energizanta si revigoranta, insa aceasta izolare se manifesta intr-o serie de boli psihiatrice, cum ar fi depresia si anxietatea.

Singuratatea afecteaza negativ sanatatea fizica si psihica. Studiile multiple au aratat o crestere a ratei de depresie si fragilitate, o sanatate cardiovasculara mai saraca si o imunitate scazuta.

Antidotul fata de aceasta legatura umana poate parea destul de simplu, dar poate fi descurajator pentru cei cu distanta dintre ei si cei dragi (fizici sau emotionali) sau care se lupta in alt mod in departamentul de relatii. Relatiile pline de sens si iubire, sunt cele mai importante lucruri pentru sanatatea fizica si mintala a unei persoane, mai mult decat dieta si exercitiile fizice.

Iata cateva sfaturi de la experti si de la cei care au depasit singuratatea, pe care le poate implementa oricine:

Nu stiti de unde sa incepeti? Faceti inventarul
Mai intai, uitati-va la oamenii care sunt in viata dvs. Incercati sa va intalniti cu prietenii mai vechi, cu care ati avut o legatura puternica in trecut, dar cu care ati incetat legatura din diverse motive.
Daca va ajuta, incercati sa scrieti o lista cu persoanele cu care interactionati cel mai mult. Apoi, este timpul sa veniti cu niste planuri amuzante. Invitati un prieten cu care va place sa petreceti timp, la cinema sau intr-un bar, sau intrebati-va vecinul daca doreste sa vi se alature la o plimbare.

Va aflati intr-un oras nou? Faceti exercitii
Grupurile de cursuri de exercitii pot incuraja comunitatile incredibile de prieteni pozitivi si activi, care sunt deschisi la noi relatii. Indiferent daca este vorba de yoga sau o clasa de aerobic la centrul local de petrecere a timpului liber, este posibil sa vedeti aceleasi fete daca mergeti des. Veti beneficia, de asemenea, de beneficiile pentru sanatate ale unei activitati fizice consecvente, care poate combate starile negative si care ajuta la depresie.

Anxietate? Creati o rutina
Crearea unei rutine regulate va ajuta la combaterea singuratatii. Ocupati-va ziua cu diverse activitati, astfel incat sa nu aveti atat de mult timp singur, fara sa faceti nimic.

Creati un plan pentru ziua dvs.; faceti timp pentru meditatie, ingrijirea pielii, un loc preferat pentru cafea, un antrenament. Urmati-va rutina si ramaneti ocupati – nu stiti niciodata cu cine va veti intalni in acest proces. Chiar mersul regulat la cafenea ar putea duce la conexiuni noi si neasteptate.

Lucrati singuri, la domiciliu? Nu
Sentimentele de izolare nu provin doar din viata sociala, ci si din lipsa unor colegi la locul de munca. Lucrul la domiciliu afecteaza fiecare aspect al vietii, inclusiv sanatatea fizica si timpul de antrenament. Este recomandat sa lucrati intr-o companie cu un numar mare de angajati, unde sa socializati cu alte persoane si unde sa va sustineti reciproc. Altfel veti reusi sa creati un grup nou de prieteni, cu care sa construiti o relatie frumoasa in afara muncii.