Dupa-amiaza este perioada in care incepem sa ne simtim lipsiti de putere, iar un pui de somn n-ar strica. De obicei aceasta stare incepe sa se instaleze intre orele 13:00-15:00.

Un pui de somn poate fi cel mai bun lucru pentru a combate aceasta criza si pentru a ne tine vigilenti si energizati in restul zilei, mai ales daca in ziua respectiva avem destul de multe lucruri de facut la munca.

Nu va lasati amagiti de faptul ca daca veti trage un pui de somn va veti simtii si mai obositi. Acest lucru nu este adevarat, din contra, la finalul zilei ne putem bucura de beneficiile maxime oferite de aceasta mica pauza.

Probabil nu va fi posibil ca acest lucru sa se intample in fiecare zi, insa atunci cand timpul ne permite, poate ca ar fi bine sa facem acest lucru.

Daca ati suferit de o lipsa de somn din cauza noptilor tarzii sau a stresului, un pui de somn in fiecare zi va poate ajuta sa va mariti abilitatile motorii, facandu-va mai atent la locul de munca si acasa. De fapt, poate chiar imbunatati performanta si rezistenta.

Potrivit acestor lucruri, o investigatie recenta privind efectele unui somn la pranz a condus la o performanta mai mare, astfel ca s-a descoperit ca, dupa un somn de 30 de minute, s-a imbunatatit performanta unei persoane, alaturi de constientizarea lucrurilor pe care le are de facut in ziua respectiva.

Potrivit Societatii Europene de Cardiologie, somnul reprezinta ajutorul pentru a reduce si stresul. Studiul lor a constatat ca un pui de somn de zi cu zi contribuie la reducerea presiunii sangvine si a hormonului cortizol, altfel cunoscut ca hormonul de stres.

Prin mentinerea nivelurilor de stres la o rata scazuta, va puteti imbunatati bunastarea emotionala si chiar veti beneficia de un somn mai bun pe timp de noapte.

Prin alimentarea cu energie electrica, este o sansa sa va reincarcati bateriile si sa va oferiti corpului si mintii o odihna de care aveti nevoie pentru a ramane atent si sanatos.

Cum trageti un pui de somn in trei pasi simpli:

  1. Gasiti un loc confortabil. Fie ca va aflati intr-o camera de la munca sau acasa pe canapea, alegeti o locatie care va este confortabila.
  2. Opriti telefonul si alte dispozitive. Adesea, putem fi distrasi de e-mailuri, mesaje sau apeluri, dar este timpul sa le oprim. Setati o alarma sa sune peste 30 de minute.
  3. Folositi aceeasi tehnica care va ajuta sa adormiti rapid seara atunci cand aveti nevoie si cu siguranta va veti simtii mai bine dupa ce va treziti, mai energici si mai productivi.