Din ce in mai multi oameni, incep sa isi petreaca concediul in vacante exotice, in detrimentul celor, sa le zicem ”clasice”, iar romanii nu fac exceptie. De obicei, vara este sezonul cel mai cautat pentru concedii, oamenii preferand destinatiile insorite, cu plaja si mare, acestea fiind sinonime cu relaxarea, cu incarcarea bateriilor, nu ca la munte nu s-ar relaxa la fel de bine. Importante sunt preferintele fiecaruia.

Daca pentru a programa o vacanta obisnuita, trebuie sa iei in calcul destinatia, pretul si modalitatea de ajunge acolo, pentru o vacanta exotica, lucrurile se complica putin si trebuie sa tii cont si de clima. Dupa ce ai studiat oferta vacante exotice, intreaba un consultant de vacanta care este sezonul cel mai potrivit pentru destinatia aleasa.

De exemplu, nu ar fi indicat sa mergi in tari din Orientul Mijlociu in lunile iunie, iulie sau august din cauza temperaturilor foarte ridicate, in Caraibe, in lunile septembrie si octombrie cand este sezonul uraganelor, in Thailanda cand este sezonul musonilor sau in Cancun, din iunie pana in octombrie cand este sezonul uraganelor.

Un al doilea aspect important este, sa ai toate informatiile posibile despre destinatia pe care urmeaza sa o vizitezi. O sa fii mult mai relaxat atunci cand stii la ce sa te astepti, vis-à-vis de preturi, taxe, mancare, interdictii religioase sau vestimentare.
Rezerva din timp aceste vacante exotice, pentru ca este posibil ca anumite tari sa solicite viza de intrare, iar acest lucru poate dura si documentatia va fi foarte stufoasa pentru respectarea reglementarilor in domeniul vamal.

Alege agentia de turism care a testat destinatia pe care o vinde si care are stabilite contacte si colaborari cu tarile unde organizeaza aceste vacante exotice. De asemenea alege agentia care iti poate personaliza vacanta, in functie de preferintele tale, care are incheiate contracte cu hoteluri si pensiuni si care poate oferi planuri de rezerva in situatii neprevazute.

Discuta cu agentul tau de vacanta sau cu un medic specialist, care este cea mai buna asigurare medicala, ce vaccinuri este indicat sa faci pentru destinatia aleasa, precum si ce alte masuri de precautie sa iti iei pentru a avea o vacanta lipsita de griji.

Rezerva-ti biletul de avion prin agentia de turism, care se va ocupa de toate aspectele calatoriei tale cu avionul, fie ca este vorba de intarzieri, anulari de zboruri, rerutari catre alte companii aeriene, astfel incat sa nu ai surpriza ca vei ajunge la timp sau deloc la destinatie.

Fiind o destinatie exotica, asigura-te ca vei avea la tine repelente impotriva insectelor exotice care traiesc acolo si de asemenea, sa nu te abati de la traseele si zonele sigure, indicate pe harta sau ghiduri, pentru ca poti avea sansa fie sa te ratacesti, fie sa intalnesti animale cu care in mod cert nu ai vrea sa dai nas in nas.

Daca vei respecta aceste sfaturi importante, sigur vei avea parte de cele mai frumoase si relaxante vacante exotice pe care ti le-ai putea imagina vreodata. Pentru cea mai buna si variata oferta vacante exotice, iti recomand agentia Daltravel, care de 20 de ani, ofera cu professionalism, circuite exotice pe rute inedite, calatorii personalizate oriunde in lume, servicii complete pentru orice tip de calatorie (sejururi exotice, circuite, vacante pentru seniori, city breaks) precum si garantii pentru toate tipurile de calatorii.

Citeste si 3 circuite exotice pentru o vacanta de vis