In fiecare seara iti propui ca a doua zi sa iesi la alergat si sa simti aerul racoros al diminetii. Din pacate, somnul pune stapanire pe tine si nu te lasa sa faci asta aproape niciodata. Cu toate astea, cu putina ambitie poti incepe sa alergi dimineata si te poti bucura de toate beneficiile pe care le aduce sportul la o ora matinala.

Ce trebuie sa faci pentru a putea sa te tii de plan si sa alergi in fiecare dimineata?

In primul rand, trebuie sa te trezesti devreme. Pentru a face asta trebuie sa te culci devreme, deoarece corpul tau are nevoie de cel putin 7 ore de somn. Daca ora ta de culcare este la 1, sansele sa te trezesti la 6 pentru alergat sunt minime. Daca te vei culca la 10 insa, la ora 6 vei fi satul de somn si te vei trezi extrem de energic. Este adevarat, este destul de dificil sa te culci la 10, insa cu putin exercitiu, vei face asta fara niciun fel de problema.

Un alt truc prin care poti sa te bucuri de beneficiile alergatului de dimineata este sa dormi in hainele de alergat. Desi pare destul de stupid sa faci asta, acest lucru nu face decat sa te ajute. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa te ridici din pat si sa iesi la alergat. Daca nu vrei sa dormi in aceste haine, le poti pregati de seara, in asa fel incat sa le iei imediat ce te trezesti pe tine.

Daca stii ca nu te trezesti si ca folosesti intotdeauna functia snooze a telefonului, atunci trebuie sa pui telefonul undeva cat mai departe. Pune-l sa sune foarte tare si lasa-l in bucatarie sau in camera alaturata. Asigura-te totusi ca il auzi. Pentru a-l opri va trebui sa te ridici din pat si sa te deplasezi, ceea ce te va trezi de-a binelea si va scadea foarte mult sansele de a cere lenes inca 10 minute de somn.

Nu in ultimul rand, trebuie sa iti faci un plan de alergare. Oamenii cu planuri sunt cei mai castigati oameni. Chiar daca nu te vei putea tine in totalitate de el, cel putin vei incerca si vei observa intotdeauna lipsurile si greselile. In felul acesta, in timp, iti vei imbunatati planul si vei reusi sa te trezesti in fiecare dimineata pentru o miscare sanatoasa.