„Pentru o viata sanatoasa, faceti sport cel putin 30 de minute pe zi” Asa suna una dintre cele mai difuzate reclame romanesti din ultima vreme si este cat se poate de adevarata. Daca vrei un corp cu adevarat sanatos trebuie sa faci cat mai mult sport. Acesta este bine sa inceapa cat mai de dimineata si nu conteaza unde este facut. Nu trebuie sa ai scuze ca nu poti sa mergi la sala din lipsa de timp sau ca nu ai energia necesara. Sportul poate sa fie facut intr-o multime de modalitati, care mai de care mai interesante si cel mai important, poate sa fie facut oriunde.

Daca vrei sa iti incepi ziua extrem de bine, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa faci o incalzire. Aceasta poate sa contina cateva rotiri de gat, cateva sarituri, cateva aplecari si cateva genoflexiuni. Nu este nimic complicat in toate aceste lucruri, insa este fara doar si poate ceva foarte sanatos. Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 5 minute sa faci toate aceste lucruri, asadar, nu ai nicio scuza.

Evident, aceste 5 minute de exercitii nu sunt suficiente pentru intreaga zi. Pana la urma, trebuie sa acoperi cele 30 de minute. Asadar, pe langa incalzirea de dimineata este bine sa gasesti si alte solutii prin care sa iti misti cat mai mult corpul:

  1. Urca scarile de la munca sau de acasa. Urcatul si coboratul scarilor este la indemana oricui. Cum birourile moderne si casele in care locuim sunt, de regula, la etaj, acest lucru ne ofera un motiv in plus sa facem sport. Este adevarat ca este mult mai comod sa iei liftul, insa nu este una dintre cele mai sanatoase decizii.
  2. Mergi la cumparaturi pe jos. Daca obisnuiesti sa mergi la magazinul din coltul strazii cu masina, pentru a putea cara cat mai multe cumparaturi, iti recomandam sa revizuiesti acest aspect. Mersul pe joc poate sa aduca o multime de beneficii. Pe langa asta, daca vei cara cumparaturile iti poti lucra bratele si alti muschi ai corpului, precum cei de la spate.
  3. Ridica-te la fiecare ora de pe scaun si fa o mini incalzire. Nu trebuie sa muncesti non stop, mai ales daca modul de munca presupune statul pe scaun. Este bine sa te ridici si sa faci o mica incalzire de 2-3 minute ori de cate ori ai pauza. Ce daca se vor uita colegii dubios la tine? Pana la urma, poate reusesti sa ii convingi si pe ei ca este un mod sanatos de munca.