Mutarea intr-un nou apartament ofera un motiv de bucurie pentru orice persoana, dar reprezinta si o provocare in acelasi timp. Provocarea consta in faptul ca noua locuinta trebuie echipata cu tot necesarul in vederea asigurarii unor conditii de trai cat mai bune. Atunci cand vine vorba de confort, multi oameni se gandesc exclusiv la mobilier, aparatura electronica si electrocasnica sau obiecte de decor.

Confortul este influentat, insa si de alte componente ale locuintei, pe care ai putea sa le consideri chiar mai importante decat multe dintre cele mentionate anterior. De exemplu, usa de la intrare. Aceasta are roluri functionale multiple de care trebuie sa tii cont atunci cand o alegi. Sunt mai multe tipuri de usi pentru care poti opta, insa varianta de usa metalica apartament este in topul preferintelor posesorilor de astfel de locuinte.

De ce sa alegi usa metalica de apartament

Rolul usii pe care o montezi la intrarea intr-o locuinta, indiferent ca este vorba despre casa sau apartament, este acela de a izola foarte bine interiorul spatiului locuibil de zona exterioara a acestuia. In acest mod, sunt tinuti la distanta potentialii musafiri nepoftiti. Asadar, principalul scop al unei usi este acela de a acoperi nevoia de siguranta a locatarilor. O usa metalica de apartament face acest lucru, dar ofera si alte beneficii.

Siguranta pe care usa de acest fel o ofera este garantata chiar prin modul in care este ea construita. Este vorba despre o structura metalica foarte solida, produsa din tabla zincata si dotata cu ranforsari care ii garanteaza stabilitate si rezistenta. O usa metalica de apartament dispune si de sisteme de inchidere foarte eficiente care nu pot fi doborate de catre hoti.

Rezistenta este un alt factor important pentru care merita sa alegi o astfel de usa. Tot datorita structurii din materiale metalice speciale, imbunatatite cu diverse ranforsari, usa rezista foarte bine la socuri mecanice si la actiunea factorilor de mediu (umezeala, raze UV etc). Ea isi pastreaza in timp aspectul si caracterul solid, fiind o solutie optima pentru zeci de ani.

Eficienta economica este si ea la standarde foarte ridicate. O usa iti permite sa economisesti la facturile de energie electrica pentru ca ofera un excelent coeficient de transfer termic. Pentru a izola foarte bine din punct de vedere termic, usa este completata cu banda speciala din EPDM (cauciuc) atat pe marginea ramei metalice, cat si pe toc. 

In acest fel se conserva mult mai bine temperatura din interiorul locuintei, iar centrala termica sau aparatul de aer conditionat consuma mai putina energie pentru a oferi confortul termic dorit.

Confortul pe care usa metalica de apartament il poate oferi este unul remarcabil si din punct de vedere fonic. O astfel de usa izoleaza foarte bine zgomotele externe, structura metalica fiind injectata cu spuma poliuretanica pe interior. Pe langa izolarea zgomotelor, usa te ajuta sa te bucuri si de discretie atunci cand ai musafiri si nu vrei sa deranjezi vecinii.

Intra pe Maco.ro si descopera modelele variate de usa metalica de apartament disponibile si alege varianta care se potriveste cel mai bine pentru locuinta ta!