Fie ca iti place sa te coafezi de unul/una singur/a sau lucrezi intr-un coafor, pentru a “tine parul intotdeauna sub control”, ai nevoie de niste fixative care sa isi faca treaba asa cum trebuie. Astfel, alegerea unor fixative de calitate este absolut esentiala. Insa, avand in vedere gama variata de fixative de pe piata, sa alegi unul potrivit pentru nevoile tale poate fi destul de greu. Insa pentru a-ti face munca mai usoara am creat acest articol, pe care te invitam sa il parcurgi pana la final!

De ce tipuri de fixative ai nevoie?

Mai intai trebuie sa te decizi asupra nevoilor si pretentiilor pe care le ai. Daca obisnuiesti sa realizezi coafuri foarte complexe, texturate si cu modele wow, cu siguranta ai nevoie de niste fixative care sa iti ofere o super stabilitate si care sa faca coafurile sa reziste pentru ore intregi. De altfel, daca coafurile tale sunt unele mai “light”, nu vei avea nevoie de un fixativ atat de intens.

De ce sa tii cont daca iti doresti sa achizitionezi niste fixative de calitate?

In cazul in care iti doresti sa achizitionezi si sa foloseste niste fixative de calitate in coafurile tale, este mai mult decat esential sa tii cont de cativa factori. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa acorzi atentie acestor aspecte:

  • Ce rezistenta au acele fixative la factorii externi? Un fixativ de calitate trebuie sa protejeze coafura impotriva factorilor externi, asa cum sunt: umiditatea, vantul, temperaturile extreme etc. In acelasi timp, acest fixativ ales nu trebuie sa neglijeze nici ingrijirea si mentinerea unui par sanatos.
  • Iti ofera o fixare adecvata? Un fixativ bun ar trebui sa ofere o fixare adecvata in functie de stilul dorit. Fie ca doresti o fixare usoara pentru un look natural sau o fixare puternica pentru coafuri complexe, calitatea fixativului ar trebui sa se potrivească cu nevoile tale, asa cum am spus si mai sus.
  • Cat de mult iti protejeaza acele fixative parul impotriva deteriorarii? Unele fixative de calitate contin in cele mai dese cazuri mixuri de ingrediente care protejeaza parul de deteriorare, asa cum este de exemplu protectia UV sau anumite proteine pentru intarirea firului de par.
  • Sa nu lase reziduuri vizibile si sa nu aiba efecte adverse asupra sanatatii parului. Un fixativ cu adevarat bun nu ar trebui sa lase deloc reziduuri vizibile sau sa incarce parul. Acest lucru te va asigura ca parul tau si coafura propriu-zisa are un aspect proaspat si natural. De asemenea, evita pe cat posibile fixativele care contin substante daunatoare pentru par, cum ar fi alcoolul in exces sau chimicale agresive. Un fixativ de calitate ar trebui sa ingrjeasca si sa mentina sanatatea parului pentru o perioada indelungata de timp.
  • Rezistenta la transfer si mirosul fixativelor. Cand vine vorba despre alegerea unor fixative de par, un factor extrem de important est reprezentat de rezistenta la transfer. Astfel incat coafura sa nu lase urme pe haine sau pe obiecte atunci cand ia contact cu acestea. În plus, un fixativ de calitate ar trebui sa aiba un miros placut, care sa nu fie coplesitor.
  • Fixativele trebuie sa fie compatibile cu tipul tau de par. Trebuie sa stii ca nu toate fixativele sunt potrivite pentru toate tipurile de par. Asigura-te ca alegi un fixativ potrivit pentru textura si nevoile specifice ale parului pe care il coafezi.

Cuvant de final – fixative

Asadar, am ajuns la concluzia ca sunt destul de multe aspecte de luat in calcul atunci cand vine vorba de alegerea unor fixative de calitate pentru coafarea diferitelor tipuri de par. Iar alegand si investind in niste fixative de calitate te va ajuta sa obtii rezultatele dorite si sa iti mentii parul sanatos si bine intretinut.