„Nu mi se poate întâmpla mie!” sau „Conduc foarte atent, de ce mi-aş face RCA?” sau „De peste 20 de ani nu am avut nici un accident, de ce sa mai dau un ban în plus?” – sună cunoscut? Foarte multă lume are impresia că RCA-ul este un moft inutil… asta până ce au nevoie de o asigurare auto RCA care să suporte cheltuielile unui moment de neatenţie.

Tentaţia de a plăti o sumă de bani mai puţin face ca mulţi şoferi să conducă fără acoperire RCA. Dar o sumă mică economisită pe terment scurt te poate costa destul de mult pe termen lung. Să explicăm.

Accidentele rutiere

Chiar şi un accident aparent minor ca o mică zgârietură pe portieră poate pune un şofer pe foarte multe drumuri cu o singură destinaţie: sume imense de bani cheltuite pentru a reface maşina celui pe care l-a accidentat. Aici poate ajuta o poliţă de asigurarea auto RCA. Şoferul vinovat de accident si neasigurat poate fi resposanbil cu mii de lei cheltuite pe reparaţii, facturi medicale şi costuri de răspundere civilă. Extrapolează pentru un accident major şi credem că înţelegi de ce poliţa auto RCA este obligatorie.

Istoricul asiguratului

Istoricul asigurărilor unui şofer influenţează prețul asigurării auto RCA. Deci atunci când un şofer neasigurat doreşte să încheie o poliţă RCA, intervalul de timp petrecut neasigurat poate duce la creşterea costurilor poliţei sau poate face şoferul ineligibil pentru o poliţă RCA. Cu cât un şofer petrece mai mult timp neasigurat, cu atât va avea acesta mai mult de plătit odată ce se hotrărăşte să încheie o nouă poliţă.

Costuri (im)previzibile

Mecanismele post accident sunt foarte rar ieftine. Asigurarea auto RCA există pentru a oferi suport financiar substanţial în cazul unui accident rutier. Pentru acei şoferi care aleg să renunţe la poliţa auto obligatorie, situaţia poate fi dezastruoasă.

Un mod de a privi asigurările auto este că plăteşti o sumă avantajoasă acum pentru a evita plata unei sume imense mai târziu. Foarte mulţi şoferi conduc fără asigurare pentru că nu cred că pot plăti contravaloarea poliţei. Dar ei nu se gândesc dacă îşi vor putea permite costurile imprevizibile ale unui accident rutier.

Riscul legal al condusului neasigurat

Există mai multe moduri în care un şofer neasigurat îşi poate pierde privilegiile rutiere. Dacă un şofer nu poate oferi dovada asigurării auto RCA, atunci acesta poate fi sancţionat financiar sau cu reținerea certificatului de înmatriculare (talon). Asta sigur îţi poate strica planurile de lungă durată.

Evită orice situaţie neplăcută în trafic şi descoperă cel mai ieftin şi avantajos RCA pe OKasig.ro: rezultate în doar 7 secunde şi poliţa îţi este trimisă pe mail. Astfel poţi conduce cu încredere ştiind că eşti protejat cât mai bine de poliţa ta RCA.