Fiecare dintre noi se casatoreste la un moment dat si fiecare trebuie sa respecte unele traditii de nunta. Uneori le respectam, alte ori nu le respectam, in functie de placerea pe care ne-o ofera aceste traditii. De cele mai multe ori insa, nu stim de unde vin traditiile, cine le-a inventat si ce anume reprezinta.

Rochia alba de mireasa

Daca iti inchipui ca rochia alba de mireasa dateaza de sute de ani, te inseli. Prima femeie care a dat tonul modei pentru mirese cu o rochie alba, imaculata, a fost Regina Victoria a Angliei, care a domnit intre 1837 si 1901. La casatoria sa, aceasta a imbracat o rochie alba, deosebit de frumoasa, decorata cu flori de portocal. Eleganta rochiei a convins si alte mirese sa poarte o astfel de piesa vestimentara si in scurt timp, albul s-a transformat intr-o adevarata regula.
Inainte de aparitia traditiei cu rochia alba, miresele se imbracau cu cea mai frumoasa rochie pe care o aveau in dulap, indiferent de culoarea ei.

Ghinionul adus de intalnirea dintre miri inaintea ceremoniei

Se spune ca aduce ghinion ca mirele sa isi vada mireasa inaintea ceremoniei. Aceasta traditie dateaza de pe vremea cand casatoriile erau aranjate de catre familii. Pentru ca mirele sa nu se sperie de „ frumusetea” viitoarei mirese, aceasta purta un voal ce era ridicat doar dupa ce nunta era oficializata.

Inelul purtat pe al 4-lea deget al mainii stangi

Aceasta traditie isi are originea in Egiptul antic, unde se credea ca in al 4-lea deget exista o vena a dragostei, care stabileste o legatura directa cu inima. Astfel, se credea ca inelul pus pe acest deget are o legatura directa cu inima.
Astazi, degetul a capatat o denumire predestinata : inelar.
Acelasi deget are un alt insemnamant in cultura chineza. Aici, se spune ca fiecare deget reprezinta cate o persoana importanta din viata. Degetul mare reprezinta parintii, aratatorul reprezinta fratii, degetul mijlociu te reprezinta pe tine, inelarul reprezinta sufletul pereche, iar degetul mic reprezinta copiii.

Cavalerul si domnisoarele de onoare

Chiar daca astazi cavalerul de onoare are un rol inofensiv, in trecut era persoana care se ocupa de pastrarea rudelor nemultumite la distanta, in cazul in care mirele isi fura mireasa. In ceea ce priveste domnisoarele de onoare, acestea aveau rolul de a o scoate in evidenta pe mireasa, prin comparatie. Practic, se pregateau sa fie mai urate decat mireasa.