Daca sunteti in cautarea de a va intoarce la locul de munca dupa ce ati luat pauza ceva timp, perspectiva poate parea descurajanta. Increderea poate fi scazuta, deoarece a fost departe de rigiditatea vietii de serviciu si se poate sa fiti nesigur cu privire la tipul de rol pe care doriti sa-l obtineti. Toate acestea au impact asupra modului in care abordati scrierea CV-ului dvs.

Planificati inainte de a scrie

Este important sa nu va grabiti sa scrieti un CV. Ganditi-va mai intai la tipurile de rol care se vor potrivi aspiratiilor, stilului de viata si situatiei. Apoi, puteti prioritiza aceste aspecte in ceea ce priveste probabilitatea si caracterul practic al obtinerii acestui tip de munca.

Aceasta va informa apoi despre abordarea dvs. in scrierea CV-ului. Daca ati identificat doua sau trei cai de cariera diferite, atunci este logic sa incepeti sa va scrieti CV-ul pentru rolul dvs. de prima prioritate.

Alegerea structurii corecte pentru un CV

Exista in esenta doua tipuri de structuri CV. Cel mai obisnuit stil pe care oamenii il foloseste este formatul cronologic invers. Acest lucru va incepe, de obicei, cu un profil profesional, urmat de o istorie detaliata a carierei, incepand cu cea mai mare treaba si lucrand inapoi in timp.

Acest lucru functioneaza bine pentru persoanele care lucreaza in prezent si pur si simplu doresc sa se mute sau sa urce. Cu toate acestea, daca ati ramas fara timp de lucru, aceasta structura poate atrage atentia asupra lipsei experientei de munca recente.

Formatul de CV bazat pe competente

Un CV bazat pe competente sau functional poate fi un format excelent pentru cei care se intorc de la o pauza de cariera. Dupa profilul dvs. profesional puteti avea o sectiune de competente extinsa aliniata la competentele / abilitatile necesare. Un pic de cercetare pe internet va va permite sa gasiti cele 4 sau 5 abilitati cele mai cautate dupa tipurile de roluri pentru care aplicati. Folositi-le ca titluri.

Ce sa scrieti pentru fiecare abilitate

Pentru fiecare abilitate sau competenta pe care o alegeti, ar trebui sa scrieti un scurt rezumat al expertizei dvs. Apoi, si cel mai important, furnizati 2 sau 3 exemple despre cum, unde si cand ati demonstrat aceasta abilitate.

Puteti folosi exemple din toata cariera, desi incercati sa utilizati cele mai recente, daca puteti. Descrieti fiecare exemplu ca o realizare si concentrati-va asupra rezultatelor, mai degraba decat pe ceea ce ati facut. Includeti fapte si cifre pentru a va sprijini punctul de vedere relatat.

Inainte de a va incarca CV-ul cu o cariera extinsa, aveti doua avantaje. In primul rand, demonstrati chiar in fata documentului ca aveti abilitatile necesare. In al doilea rand, prin redistribuirea istoriei carierei, reduceti impactul datei oricarei pauze in cariera.