Proiectele de casa noua, precum si cele de reamenajare a locuintei, presupun orientarea catre materiale cat mai eficiente, din toate punctele de vedere. Eficienta economica, precum si eficienta practica sunt foarte importante si trebuie avute in vedere, atunci cand alegi materialele incluse in proiectul tau. Doar alegand solutii de calitate vei obtine rezultatele dorite si vei scapa de griji, pe termen lung. Afla din acest articol care sunt trei dintre cele mai populare materiale de constructii ale acestui an!

Cele 3 materiale de constructii cautate in 2023

Lemnul stratificat – denumit si lemn lamelar sau lemn incleiat, acest material este utilizat pentru producerea de grinzi si lambriuri cu deosebita utilitate in cadrul oricarui proiect de constructii. Lemnul lamelar este un material format din mai multe straturi, obtinute prin debitarea radiala a lemnului in stare bruta. Aceste straturi sunt lipite intre ele cu un adeziv special, care garanteaza obtinerea unor structuri deosebit de rezistente. 

Rezistenta lemnului stratificat este una chiar mai mare decat cea a lemnului masiv, ceea ce garanteaza obtinerea unor structuri foarte solide si longevive. Pe langa adezivul puternic si foarte eficient, lemnul stratificat isi trage rezistenta si din faptul ca straturile suprapuse au capacitatea de a se proteja reciproc in fata socurilor mecanice, a umezelii sau a actiunii altor factori de mediu.

WPC (Wood Plastic Composite) – materialul compozit are in structura faina de lemn si deseuri din plastic. Cu ajutorul unor metode specifice, amestecul este stabilizat si devine foarte rezistent la actiunea umezelii, a razelor ultraviolete si chiar la actiunea insectelor si acarienilor. WPC este un material utilizat pentru obtinerea unor structuri folosite la interior, dar si pentru elemente de exterior. 

Din WPC se produc garduri rezistente, foisoare, chioscuri, obiecte de mobilier, pontoane si chiar piste de joaca. Profilele din WPC sunt foarte rezistente in timp, isi pastreaza aspectul si nu necesita masuri complexe de intretinere. Cele mai cautate produse din acest material sunt panourile de gard. WPC este un material in voga si gratie caracterului sau ecologic.

Tigla metalica – orice casa este cu adevarat completa atunci cand dispune de un acoperis produs dintr-un material rezistent la intemperii si cu o longevitate deosebita. Exact acestea sunt calitatile de seama ale tiglei metalice. Cele mai moderne versiuni de tigla metalica ofera o durata de viata de pana la 60 de ani, ceea ce reprezinta un salt foarte important, comparativ cu alternativele existente pe piata. 

Tigla metalica se instaleaza usor si rapid, deoarece nu exista timpi de asteptare. Panourile treubie doar pozitionate corect, in baza unui plan, iar apoi se prind in suruburi. Un alt atuu important al acestui material este posibilitatea de personalizare a tiglei. Fiind vorba despre un material metalic, tigla se poate vopsi in functie de preferintele utilizatorului, fiind astfel usor de integrat in orice proiect de casa, indiferent de stilul decorativ in care este amenajata aceasta.

Pe Construiesti.com ai posibilitatea de a comanda in mod personalizat toate aceste materiale, precum si altele de care ai nevoie in cadrul proiectului tau. Alege sa investesti in solutii eficiente, adaptabile si cu rezistenta indelungata. Totodata, tine cont de caracterul ecologic al materialelor, pentru un viitor cat mai sanatos!