În ce criptovalute este cel mai bine de a investi în acest an? Am pregătit o revizuire a opiniilor de la diferite portaluri românești de criptovalute, pentru a selecta favoritele. Iată primele 5 cele mai promițătoare criptovalute în 2019.

Ripple. Criptovaluta Ripple este un derivat al sistemului tehnologic cu același nume. Spre deosebire de Bitcoin, Ripple este inflaționist și centralizat. Deși centralizarea și monopolizarea criptovalutei pare să treacă de ipoteza inițială a criptovalutelor, tokenul Ripple se bucură de un interes constant al investitorilor. Este de remarcat faptul că în România există și posibilitatea de a achiziționa Ripple ca parte a unei ediții gratuite a pachetului educațional CryptoEddu pe The Best Vouchers.

„După cum s-a subliniat mai sus, Ripple este o organizație oficială cu încrederea mai multor bănci – nu este o altă lansare Blockchain de la o companie noname.

Fără inflație. Toate tokenuri sunt inițial extrase și există deja.

Cu cât mai multe bănci o utilizează ca platformă de tranzacționare, cu atât este mai mare valoarea XRP. Dacă într-o zi toate băncile vor decide să-l folosească ca monedă bancară unică, în loc să proceseze schimburile valutare inutile – va aduce o avere tuturor celor care au fost precoce de a investit în Ripple”.

Bitcoin. Experții spun că aproape un an și jumătate după ruperea celui mai mare balon speculativ, a sosit momentul potrivit pentru a cumpăra Bitcoin. După ce a pierdut 80% din valoare, moneda are un potențial considerabil de a deveni mai scumpă în viitor.

„Bitcoin este o opțiune bună pentru investitori, datorită popularității sale ridicate. De la începutul existenței sale, Bitcoin a fost întotdeauna un favorit printre fani. Dar creșterile recente ale prețurilor, de asemenea, trezesc interesul veteranilor de pe piață.

În prezent, capitalizarea bursieră Bitcoin este de 127 miliarde USD, cu un preț unitar de 7.500 USD. Dintre cei 21 de milioane de bitcoini care există, 17 milioane au fost deja săpate.

Bitcoin, care este o criptovalută ce a fost dezvoltată în 2009, este mult mai lentă decât alte criptovalute. Bitcoin se confruntă, de asemenea, cu probleme de scalabilitate. De aceea, Fundația Bitcoin a încorporat sistemul Segregated Witness sau Segwit, pentru a rezolva unele probleme.

Mass-media, mulți entuziaști de criptovalute, precum și ecologii, subliniază problema consumului de energie din cauza Bitcoinului. Extracția Bitcoinului consumă multă energie. Este de aproximativ 23 TWh, ceea ce ar fi suficient pentru a alimenta întregul Ecuador cu energie.

Stablecoin. Criptovalute cu un preț stabil, precum USDT, TUSD sau PAX, pot fi o alegere bună pentru cei care, după o scădere a capitalizării pe piață a criptovalutelor în acest an, caută ceva nou. Ideea a fost bine acceptată în rândul comercianților, astfel încât să poate aștepta pentru creșterea cotelor de stablecoin.

„Vorbitorii au distins Stablecoin și contractele digitale ca două modalități potențiale de a dezvolta criptovalute în 2019 și în viitor. În timp ce platformele care permit crearea contractelor inteligente au fost un element important al lumii criptovalutelor în ultimii ani, criptovalutele cu o valoare stabilă s-au dezvoltat cel mai mult în ultimele luni. Nu este exclus faptul că cuvântul „stablecoin” va fi la fel de popular în anul viitor ca și „blockchain” .

TRON. Criptovaluta TRON a apărut pe diverse liste deja în 2018 și în acest moment nimic nu s-a schimbat. Aceasta este una dintre cele mai interesante și inovatoare propuneri, care câștigă interes în principal în Orientul Îndepărtat.

„În cazul TRON (simbolul TRX), a avut loc recent o mișcare pe piața și creșterea prețurilor. Nu este de mirare că TRON a fost numit în articolul recent Bloomberg drept „un văr mai mic al lui Bitcoin” – și personal cred că cel mai probabil speculațiile vor crește prețul, cel puțin pe termen scurt, după această veste.

Scriind acest text, sunt sigur că TRON nu este o criptovaluta săracă care servește numai speculațiilor, ci este o valută ce are o bază foarte bună pentru a rezolva anumite probleme „.

Ethereum. Dacă Bitcoin se numește aur virtual, atunci Ethereum se numește argint. În spatele lui Ethereum se vorbește despre ușurința de cumpărare și interesul larg al investitorilor care s-au întors de la Bitcoin.

„Când te uiți la creșterea lui Ethereum, îți dai seama că asta a fost cel puțin astronomic. Există multe criptovalute care au crescut semnificativ în ultimele 12-14 luni. Cererea pentru Ethereum este semnificativă, deoarece tot mai mulți oameni doresc să investească în el. Cu toate acestea, în loc de a privi cererea pentru active, este important a analiza aplicația Ethereum care stă la baza. Pe termen lung, numai atunci când aplicația de bază a Ethereum este din ce în ce mai utilizată, Ethereum își va crește valoarea. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care trebuie să a privi la potențialii utilizatori. În plus față de aplicația despre care am discutat mai sus, există și platforma Ethereum care este folosită de companiile pentru a porni ICO-urile sale. Aceasta este o altă aplicație care câștigă un impuls.”

Acestea sunt primele 5 cele mai bune criptovalute promițătoare, potrivit experților de pe Internetul românesc. Sunteți de acord cu o astfel de comparație?