Sistemul de aer condiționat este o mașină complexă. Fiecare parte ar trebui să fie în stare bună dacă doriți cu adevărat să funcționeze fără probleme. Și uneori cele mai banale lucruri pot face multe daune.

Particulele mici găsite în aerul oricărei clădiri ar putea provoca multă pagubă sistemului dvs. de aer condiționat. Din fericire, ai un filtru de aer care ar trebui sa oprerasca praful. Aruncați o privire asupra modului în care o murdărie din aparatul de aer condiționat ar putea face mult rău și de ce este important să păstrați filtrele și alte componente curățate.

Probleme cu praful

Dacă particulele de praf din aer intra în aparatul de aer condiționat, ventilatorul suflantei s-ar putea incarca, împiedicând echipamentul AC pe măsură ce se depun. De asemenea, particulele ajung în vaporizatorul suflantei, reducand debitul de aer. De fapt, filtrul de aer a fost conceput în primul rând, proiectat pentru a preveni diminuarea duratei de viață a echipamentului.

Aer condiționat și calitatea aerului din interior

Apoi, desigur, există problema calității aerului din interior. Majoritatea oamenilor asociază filtrarea aerului în casele lor cu cantitatea de alergeni din aer. Acesta este un alt motiv pentru a igieniza aerul conditionat în mod regulat și de ce ar trebui să păstrați AC-ul curat. Puteți ajuta la curățarea aparatului de aer condiționat prin curatarea filtrelor cat mai des. Va recomandam sa apelati la o firma de specialitate pentru igienizarea aparatului de aer conditionat odata pe an.

Spalarea regulată a filtrului de aer conditionat

Trebuie să vă spalati filtrul de aer în fiecare lună. A face acest lucru este ușor. Pur şi simplu…

  • Opriți complet AC-ul înainte de a scoate filtrul.
  • Ridicati capacul unitatii interioare.
  • Trageti de filtru acesta fiind fixat intr-o sina a aparatului de aer conditionat.
  • Spalati filtrul in cada apoi scuturati filtrele de apa.
  • Împingeți filtrul cu grijă, asigurându-vă că săgețile sunt îndreptate în direcția cea bună și puneți un memento în calendar pentru a repeta operatiunea într-o lună.