Elevii de gimnaziu pot considera matematica ca fiind o disciplina ceva mai greu abordabila, din diverse motive care nu tin neaparat de competentele lor native.
Procesul de predarea al matematicii ca disciplina exacta trebuie sa fie diferit de cel al unei alte materii diferite, deoarece acest aspect va influenta foarte mult atat perceptia, cat si atasamentul fata de lucrurile esentiale pe care aceasta are rolul de a le implementa in gandirea inca in formare a elevilor.

Matematica este si va fi mult mai mult decat o disciplina teoretica, ea se va diferentia ca fiind baza tuturor aspectelor practice care stau la baza societatii moderne in care traim astazi.
Chiar si in cel mai izolat loc din tara, pentru a prospera este nevoie ca locuitorii sa cunoasca principalele elemente ale matematicii, cum ar fi calculele de baza si utilitatea practica a tururor formulelor invatate in scoala generala.

Insusirea tuturor elementelor matematicii trebuie sa se faca treptat, intr-un mod practic, iar toate notiunile teoretice vor trebui exemplificate si fixate prin intermediul unei cantitati suficiente de exercitii.
Este necesar ca aceste exercitii releve si sa abordeze situatii din viata reala, cu care elevii se vor confrunta mai tarziu, oferind astfel metode de rezolvare simple si elegante, care odata insusite, vor ramane pe viata in bagajul de cunostinte al elevilor.
S-a demonstrat ca elevii ajung sa considere matematica ca fiind o disciplina de neinteles, in momentul in care nu inteleg utilitatea notiunilor predate, sau in momentul in care predarea se face superficial, fara a exista explicatii suficiente, astfel incat toti participantii la curs sa asimileze complet.

Manualele auxiliare din seria “Clubul Matematicienilor” nu se adreseaza copiilor geniali, ci mai degraba acelor elevi care isi doresc sa invete in profunzime toate elementele utile, necesare depinderii acestei discipline.
In urma unui studiu atent, acompaniat de auxiliarele din aceasta categorie, elevii pot depinde utilitatea practica asupra tuturor notiunilor predate in clasa.

Clubul Matematicienilor poate fi inclusiv acel curs suplimentar organizat saptamanal, pe care profesorii il pun la dispozitia elevilor care doresc sa invete mai mult decat ceea ce se preda in clasa, avand astfel acces la o pregatire de specialitate, sub supravagherea atenta a cadrelor didactice competente, precum si cu ajutorul manualelor speciale oferite de catre Art Grup Educational.

Cu ajutorul caietului pentru vacanta de vara din seria Clubul Matematicienilor, cele doua componente de baza ale matematicii, algebra si geometria, se vor imbina mult mai bine si mai placut in mintea elevilor, fara constrangerile de timp sau performanta care exista in timpul anului scoalar.

Clubul Matematicienilor este si va trebui sa ramana o activitate placuta de asimilare in profunzime a elementelor acestei discipline, aceasta fiind acompaniata de catre Manualele Auxiliare din reprezentativa gama, care se adreseaza elevilor de gimnaziu, avand ca obiectiv deschiderea orizonturilor acestora catre un alt mod de gandire, precum si de fixare al cunostintelor.

Sustinem demersurile elevilor de a insista in a intelege profunzimea notiunilor teoretice dobandite in timpul orelor de clasa, de aceea consideram ca seria de manuale auxiliare si caiete de exercitii din gama “Clubul Matematicienilor”, este potrivita pentru a materializa aspiratiile celor care in viitorul apropiat vor utiliza tot mai mult aceste informatii.