Nursing-ul (asistența medicală) este o profesie în sectorul sănătății, axată pe îngrijirea indivizilor, a familiilor și a comunităților, astfel încât aceștia să poată atinge, menține sau recupera sănătatea optimă și calitatea vieții. Asistentele medicale pot fi diferențiate de alți furnizori de servicii medicale prin abordarea lor în ceea ce privește îngrijirea, formarea și domeniul de aplicare al practicii. Asistentele medicale practică în multe specialități cu diferite niveluri de autoritate de prescripție. Multe asistente medicale oferă îngrijiri în cadrul domeniului de comandă al medicilor, iar acest rol tradițional a determinat imaginea publică a asistenților medicali ca furnizori de servicii medicale. Cu toate acestea, practicanții asistenței medicale sunt autorizați de majoritatea jurisdicțiilor să practice practici independente într-o varietate de forme. De la perioada de după război, educația asistenților medicali a suferit un proces de diversificare spre acreditări avansate și specializate, iar multe dintre regulile tradiționale și rolurile furnizorilor se schimbă.

nursing

Asistentele dezvolta un plan de îngrijire, lucrând în colaborare cu medicii, terapeuţii, pacientul, familia pacientului şi alţi membri ai echipei, care se concentrează pe tratarea bolilor pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii. În Statele Unite și Regatul Unit, asistenții medicali avansați, cum ar fi specialiștii în asistență medicală și asistenții medicali, diagnostichează problemele de sănătate și prescriu medicamente și alte terapii, în funcție de reglementările individuale ale statului. Asistentele medicale pot ajuta la coordonarea îngrijirii pacienților efectuate de alți membri ai unei echipe multidisciplinare de asistență medicală, cum ar fi terapeuți, practicieni și dieteticieni. Asistentele oferă îngrijire atât interdependent, de exemplu, cu medici, cât și independent ca profesioniști care alăptează.

Autoritatea pentru practica asistenței medicale se bazează pe un contract social care definește drepturile și responsabilitățile profesionale, precum și mecanismele de responsabilitate publică. În aproape toate țările, practica medicală este definită și guvernată de lege, iar intrarea în profesie este reglementată la nivel național sau de stat.

Scopul comunității care activează în acest domeniu, comunitate din întreaga lume este ca profesioniștii săi să asigure o îngrijire de calitate pentru toți, menținând în același timp acreditările, codul de etică, standarde și competențe și continuând educația. Există o serie de căi educaționale pentru a deveni o asistentă medicală profesionistă, care variază foarte mult în lume; toate implică studiu extensiv al teoriei și practicii nursing, precum și formarea în abilitățile clinice.

Un exemplu, foarte bun şi demn de urmat în acest domeniu este doamna Lucreţia Titirica, care a scos printre alte cărţi şi Ghid de nursing cu tehnici de evaluare şi îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale.