Cine spune ca grasimile nu sunt sanatoase, vorbeste prostii. Grasimile sunt extrem de sanatoase si pot aduce o multime de beneficii fiecarui corp, daca sunt mancate atunci cand trebuie si daca sunt alese anumite tipuri de grasimi.

Desi acestea au fost conturate ca fiind cu adevarat demonice, datorita continutului mare de colesterol si datorita ruscului de obezitate si probleme cu inima, studiile au aratat ca un consum de grasimi moderat poate sa fie extrem de benefic pentru sanatatea noastra.

Care sunt beneficiile celor care consuma grasimi?

  1. Grasimile sunt esentiale pentru sanatatea creierului. Tesutul acestuia este construit in proportie de 60% din grasimi iar o dieta care contine foarte putine poate duce la probleme majore la mansarda. Aici nu vorbim despre acizi grasi si omega 3, care sunt mega promovate peste tot, ci despre grasimile saturate, care in mod normal sunt blamate peste tot. Printre acestea se numara si grasimile animale, care contin vitamine esentiale, cum ar fi A, D, E si K si care sunt vitale pentru sanatatea organelor .
  2. Grasimile ajuta plamanii sa functioneze asa cum trebuie. Plamanii sunt acoperiti cu o substanta care este compusa aproape in intregime din grasimi saturate. Fara suficiente grasimi saturate consumate, plamanii pot sa fie afectati serios. Anumite studii au aratat ca exista destul de multe legaturi intre cei care dezvolta astm si consumul redus de grasimi saturate.
  3. Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Rolul pe care il au grasimile in imbunatatirea sistemului imunitar este urias. Acestea pot sa distruga invadatorii precum virusurile si bacteriile, ajutandu-ne sa fim mult mai sanatosi.
  4. Grasimile ajuta pielea sa fie sanatoasa. Pielea este cel mai mare organ pe care il are omul si cel mai vizibil. Din acest motiv, este bine sa fie cat mai sanatoasa si sa arate cat mai bine. Fara un consum adecvat de grasimi, pielea poate sa se usuce si sa devina foarte ridata, lucru pe care cu siguranta nu si-l doreste nimeni. Din acest motiv, este bine ca in fiecare zi sa existe grasimi saturate la mesele principale.
  5. Contrar aparentelor, grasimea este buna pentru inima. Consumul de grasimi saturate, blamat in ultimii 50 de ani este de fapt unul foarte recomandat. In urma unui studiu facut pe locuitorii din Insulele Pacificului, care consuma in proportie de 60 % ulei saturat de cocos, s-a stabilit ca acestia nu sufera de boli de inima. Grasimile sustin energia pe termen lung si te ajuta sa mananci mai putin si sa iti mentii corpul foarte multumit.