Membrii formației pop-rock americane Maroon 5, care a susținut recent un concert în București, au trimis o scrisoare Președintelui Klaus Iohannis în care își arată preocuparea privind fenomenul exploatărilor forestiere din România. 

„Înțelegem că pădurile României sunt amenințate în mod semnificativ de exploatarea forestieră ilegală. Ne dorim să exprimăm sprijinul pentru România în timp ce lucrați pentru crearea unui model pe termen lung, care să încurajeze gestionarea durabilă a pădurilor, să descurajeze practicile ilegale și să protejeze parcurile naționale recunoscute pe plan internațional, în beneficiul poporului român și pentru generațiile viitoare. Ne exprimăm speranța de a reveni în România în viitor, cu mai mult timp pentru a explora pădurile sale minunate”, se arată în scrisoarea formației americane

Citește aici scrisoarea

Scrisoarea, semnată de Jesse Carmichael și James Valentine, îi mai are ca destinatari atât pe primul ministru Dacian Cioloș, cât și pe ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Cristiana Pașca Palmer.