A cumpara un cutit pentru legume si fructe este o necesitate pentru orice bucatarie, atat profesionala, cat si de acasa. Prin proiectare, acestea sunt ustensile pentru decorat si sunt dispozitive  foarte mici, cu o lungime de taiere de pana la 8-10 cm. Lama acestor echipamente pentru decorat este ascutita si este ideala pentru o lucrare sigura si rafinata. Avand un astfel de dispozitiv la indemana, este usor sa tai legume si fructe in forma dorita, sa le indepartezi coaja, sa le decorezi etc.

Daca esti in cautarea de ustensile de bucatarie pentru decorat de inalta calitate,  atunci poti intra in magazinul online de specialitate pentru a cumpara ustensile pentru decorat, cu usurinta, convenabil si profitabil.

Puncte forte ustensile pentru decorat

Echipamentele pentru decorat sunt instrumente  de taiere si in acelasi timp accesorii pentru decorat care in bucatarie vor deveni de fapt un asistent universal. Aceste accesorii pentru decorat pot fi folosite pentru a indeparta coaja de la cartofi, dovlecei, mere, morcovi si alte legume si fructe.

Spre deosebire de dispozitivele de taiere populare, ele sunt, de asemenea, utile pentru maruntire, feliere si decorare. In acelasi timp, pot fi utilizate pentru taierea legumelor pentru supe si salate si fructelor pentru salate.

Ca rezultat, poti aranja si servi legumele si fructele in diferite feluri intr-un mod foarte original, deoarece sculptura in legume si fructe astazi a castigat o mare popularitate.

Pe langa versatilitate, principalele avantaje ale acestor accesorii pentru decorat, in bucatarie, includ capacitatea de a efectua cu acuratete procedurile necesare, inclusiv taierea fina si efectuarea unor actiuni complexe si delicate pentru feluri de preparate speciale.

Tipuri de cutite pentru legume

Astazi, in plus fata de cutitele clasice de bucatarie pentru legume, se disting adeseori diverse solutii specializate. Iata cateva din cele mai cunoscute si cele mai populare:

  • Decorator utilitar. Are o lama scurta ingusta (6-10 cm lungime), marginea de taiere este dreapta, iar varful este drept. Astfel de produse se descurca bine nu numai cu legume si fructe, ci si cu verdeturi, branzeturi si chiar anumite tipuri de carne;
  • Cutit pentru taierea legumelor si fructelor. Aici forma muchiei taietoare de la varf este dreapta sau usor curbata. Aceasta ustensila pentru decorat este o optiune buna pentru a taia cu usurinta miezul, creand astfel decoratiuni pentru mancaruri;
  • Cutite de curatat. Un astfel de dispozitiv, de regula, este prevazut cu o lama marita. Daca varful este indreptat, atunci acest model poate fi un bun inlocuitor al unui cutit pentru legume;
  • Cutit special pentru decorat tomate si alte legume moi si fructe. Acest tip de accesoriu pentru decorat este destinat taierii de rosii, desi poate fi folosit pentru a lucra cu alte legume moi. Este prevazut cu crestaturi, ceea ce face posibila decojirea rapida a rosiei, fara zdrobirea pulpei;
  • Cutit pentru sculptura artistic. Este destinat pentru decuparea legumelor si fructelor. Aceste ustensile pentru decorare sunt produse care castiga popularitate si sunt folosite pentru taierea artistica. Astfel de modele pot varia foarte mult in design si in forma, in functie de actiunile specifice pe care doresti sa le efectuezi.