Greșelile sunt normale mai ales când facem referire la un cursant care își dorește un permis de conducere de la o școală șoferi categoria B.  Permisul se poate obține cu ajuorul celor de la Școala de șoferi brașov unde veți învăța cum să îi măriți durata de viață mașinii prin a conduce corect și pentru a nu uza repede autovehiculul. Cele mai dese greșeli în condus sunt cele de accelerare. Mulți începători din teama de a nu li se opri motorul apasă ambreiajul și când îi da drumul apasă pedala de accelerație până în podea foarte repede. Se poate opri motorul, mașina se tureaza foarte mult și sunetul scos este neplăcut. Că să nu se întâmple una ca asta, instructorul trebuie să își învețe cursantul cum să deține mai multă încredere când acesta pleacă de pe loc și  să fie cât mai relaxat. Mai bine să se oprească motorul decât să turezi foarte mult mașina.

Când plecați de pe loc trebuie să va asigurați. Este foarte important să aveți o foarte bună vizibilitate. Dacă se întâmplă să nu puteți vedea, înaintați cu mare atenție și în tot acest timp va asigurați că sunteți în plină siguranță. Există și puncte moarte, puncte în care nu se poate observa totul în oglinzi, dar cu o viteză redusă și cu o atenție sporită puteți trece ușor pe lângă obstacole și să începeți să aveți o bună vizibilitate în oglinzi că să puteți ieși din acel loc. Este foarte important să va folosiți de oglinzi în timp ce conduceți. Cu ajutorul lor schimbați benzile, va încadrați corespunzător pe banda aleasă, puteți parca cu o foarte mare ușurință. Teamă parcărilor este normală pentru fiecare începător de categoria B, dar cu practicarea lor des, teamă poate dispărea.

Cursanții sunt obligați să respecte viteza indicată de un instructor auto

Aceștia fiind la început trebuie să meargă cu o viteză care să le permită o bună vizibilitate, să înțeleagă ce se petrece în trafic și totodată să fie atenți și la indicațiile instructorului. La școala de șoferi ești în stadiul de învățare și viteză mare nu trebuie să existe, dar și ulterior ca începător nu este indicat să circuli cu o viteză mare. Pentru că experiența pe care o deți este foarte mică, riscul de accidentare poate apărea imediat. Additional puteți urma ore suplimentare dacă nu va simțiți capabil să circulați singur, un instructor va poate da multă încredere în condus.